Răutatea la români

Și-n vremurile astea deloc OK, mulți români nu termină cu răutățile. Citeam un reportaj că se plângeau niște țărani că vor fi NEVOIȚI să arunce tone de legume, din cauză că s-au închis piețele. Repet, sunt NEVOIȚI. Cine-i obligă?
– Statul, că a închis piețele ăștia cu virușii lor.

Asta-n timp ce alți oameni donează saci de cartofi, alții confecționează viziere pentru cadrele medicale, GRATUIT, iar alții prepară și expediază pizza tot gratuit cadrelor medicale. Până și un taximetrist duce la muncă medici, tot gratuit.

De ce piețarii (nu toți, nu-i pot pune în aceeași oală) nu pot face o faptă bună? În ultima zi în care piețele au fost deschise, am luat 3 kg de portocale cu 10 lei și 2 kg de căpșuni, tot cu 10 lei.
– De ce le dați la banii ăștia, nu ieșiți în pierdere?
– Ba da, dar ce să facem, să le aruncăm? Oameni suntem!

Ăștia care se plâng că sunt nevoiți să arunce legumele (și fructele) împart aceleași apucături ca vânzătorii de brazi de Crăciun. Țin de prețul enorm până pe 25 decembrie inclusiv, apoi pe 26 taie în bucăți brazii rămași pe stoc și-i aruncă la gunoi, sau le dau foc:
– Păi eu am dat banii pe ei, de ce să ia altu’ gratis munca mea?

Nu știu de ce am impresia că sunt aceeași oameni care pun zilnic citate motivaționale pe rețelele de socializare, cu “să aveți o zi binecuvântată“, “ajută pe altul și vei fi ajutat” etc.

Degeaba vrem să ne fie bine, dacă atunci când e nevoie de ajutorul nostru, nu-l oferim. Și ne mai mirăm după aia că nu ne merg bine lucrurile. Unii spun că “e mâna Lui Dumnezeu“, alții o numesc mai simplu, “Karma“. Ideea e că funcționează.

Fă un bine pentru altul fără să te gândești cu ce vei fi “recompensat” din asta și, mai devreme sau mai târziu, lucrurile bune ți se vor întâmpla. Câteodată când simți că nimeni și nimic nu te mai poate scoate dintr-un impas iminent. Am pățit-o și eu de câteva ori. Am făcut rău, mi s-a întâmplat rău. Am făcut bine, mi s-a întâmplat bine.

Chestia e că asta am văzut-o și-ntr-o carte motivațională (le citește nevastă-mea ca pe răvașele din prăjiturele). Am mai spus că funcționează, da?

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
ANUL IN CARE NE MOR BATRANII!…

De cand cu pandemia asta si cu Starea de urgenta prelungita(de acele Ordonante militare nu zic nimic.Pur si simplu ,nu...

Nu, nu există “mulci” în limba română!

Mulci? Nu fulgi, nu mulgi, nu muci, nu munci. MULCI! A, nu știți ce e acela un mulc? Mulcul este...

5000 de euro premiu!

Leapșa de azi (că n-am mai participat la o leapșă de ceva vreme - sunt gras și abia alerg) vine...

Close