Rautatea se capata sau o avem in codul genetic?

Zice-se ca toti oamenii se nasc egali. Se nasc egali in drepturi de fapt, deoarece nu ne nastem toti cu acelasi IQ sau celeasi trasaturi. Ca doar nu suntem trasi la xerox.

Insa rautatea o capatam pe drum sau ne nastem cu ea in sange? Adica ce ne deosebeste pe noi de un criminal in serie care a trait in acelasi mediu ca si noi. Insa ceva a declansat rautatea in el, pe cand la noi aceasta nu s-a activat/ nu s-a capatat. Care e logica?

De exemplu, multi copii se joaca cu focul. Ca vrem sau nu sa credem, conform unor studii un copil moare din cauza focului in Romania, saptamanal. Si multi din acestia pornesc ei insisi focul, dintr-o joaca.

Cui nu i-a placut, copil fiind, sa aprinda un chibrit? Dar sa arda niste hartie? Unii dadeau foc la haine. aveam un coleg care prin clasa a 6-a isi daduse foc la jumatate din camera. Bine ca avea ta-su exctinctor si nu s-a intamplat vreo nenorocire. Ce bataie si-a luat atunci… Ei bine, omul ala e acum bine merci, nu a devenit vreun piroman in serie.

Dar ce-l determina pe un om sa devina criminal, violator, hot? Ce anume? Nu lipsa banilor este motivul pentru care unii fura. Nici lipsa femeilor pentru toti violatorii. Explicatia cine o are?

Exista cazuri in care un frate geaman (A) sa fie OK iar celalat (B) un odios si jumatate. Si au trait in acelasi mediu, au avut aceeasi educatie. Nu insa si aceleasi gusturi, desigur. Ceva a declansat in fratele B sa devina rau cu cei din jur, sa fure sau chiar mai rau. Asadar, rautatea se pare ca o avem in sange, ne nastem cu ea.

Care e parerea voastra?

Comments

comments

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
VA RECUNOAȘTEȚI CUMVA?!..

Sunt momente în viață când, fără să știi prea multe din acel (atât de discutat, în fel și chip) cod...

Hai să ne batem joc!

Cum în România actuală, bătaia de joc e ridicată la rang de artă contemporană, hai să mai răsucim nițel cuțitul...

Interstellar – cel mai bun film despre călătoriile spațiale!

Interstellar a fost așteptat de ceva bucată de vreme de milioane de amatori ai genului SF... Never mind! M-apucasem să...

Close