Recenzie Geostorm

De vineri a apărut în cinematografele din țară, pelicula Geostorm, semnată de Dean Devlin (Ziua Independenței, Godzilla, Celularul), avându-l în rol principal pe Gerald Butler.
Pe o Terra nu foarte departe în viitor (aproximativ 5-10 ani), din cauza încălzirii globale galopante, fenomenele naturale extreme au loc din ce în ce mai des. Pe deasupra, au loc și în locuri care nu s-au confruntat niciodată cu ele. de exemplu, într-un sat din Afganistan, a fost o ninsoare puternică și-o scădere dramatică a temperaturii, încât toți cei din mica așezare din deșert, au murit… înghețați!

Jake Lawson (Gerald Butler), îmopreună cu o echipă de peste 600 de oameni din toate colțurile lumii, au proiectat și construit “Olandezul” (după nuvela de Mary Mapes Dodge, unde un băiețel olandez a astupat o gaură din baraj cu degetul), o serie de sateliți artificiali, interconectați, care reglează temperaturile în anumite zone alocate. Așadar, dacă plouă torențial într-o parfte a lumii, iar pericolul de potop este iminent, satelitul care deservește această zonă reglează cantitatea de apă cursă. Dacă vreți, o joacă “de-a Dumnezeu” tehnologică.

Ca o paranteză, asta nu este de domeniul SF-ului, deoarece în Moscova, atât la concertul Madonnei (2008) cât și la parada memorială a 70 de ani de la sfârșitul războiului (2015), Putin a dat ordin să nu plouă. Iar aviația a împrăștiat în nori iodură de argint. Asta a însemnat că a plouat înainte ca norii să ajungă asupra Moscovei, care-a avut parte de soare în acele zile. Sursa.

Jake este înlăturat de la conducerea Olandezului, din cauza atitudinii sale directe, dându-le peste nas senatorilor care-și însușeau crearea și proiectarea sus-numitului Olandez.

Însă, într-una din zile, o defecțiune a unui satelit generează înghețul sătucului din Afganistan. O cercetare sumară nu arată nicio defecțiune. Atunci, Jake este rechemat la pupitrul “Olandezului“, în speranța ca acesta va putea să-l repare îănainte ca fenomenele extreme să genereze. Numai că au parte o serie de accidente menite să-l omoare pe Jake cât și pe echipa acestuia. Ce se va întâmpla până la urmă, veți vedea singuri, vizionând filmul adus în România prin amabilitatea Vertical Entertainment.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Nu mai pot purta tricou!

Dezastru, fraților! Observ că nu (mai) pot purta tricou! De maieu nici nu încape vorba, nu cred să fi ieșit...

Afișare peste 20 de mesaje în WordPress

Una din lucrurile pe care le doream să le cunosc despre wordpress a fost cum să afișez mai multe de...

MacGyver

Mai ține minte cineva serialele alea vechi dar bune din anii 80-90? Alea de rulau la Tele7ABC... Mă uitam cu...

Close