Recenzie Geostorm

De vineri a apărut în cinematografele din țară, pelicula Geostorm, semnată de Dean Devlin (Ziua Independenței, Godzilla, Celularul), avându-l în rol principal pe Gerald Butler.
Pe o Terra nu foarte departe în viitor (aproximativ 5-10 ani), din cauza încălzirii globale galopante, fenomenele naturale extreme au loc din ce în ce mai des. Pe deasupra, au loc și în locuri care nu s-au confruntat niciodată cu ele. de exemplu, într-un sat din Afganistan, a fost o ninsoare puternică și-o scădere dramatică a temperaturii, încât toți cei din mica așezare din deșert, au murit… înghețați!

Jake Lawson (Gerald Butler), îmopreună cu o echipă de peste 600 de oameni din toate colțurile lumii, au proiectat și construit “Olandezul” (după nuvela de Mary Mapes Dodge, unde un băiețel olandez a astupat o gaură din baraj cu degetul), o serie de sateliți artificiali, interconectați, care reglează temperaturile în anumite zone alocate. Așadar, dacă plouă torențial într-o parfte a lumii, iar pericolul de potop este iminent, satelitul care deservește această zonă reglează cantitatea de apă cursă. Dacă vreți, o joacă “de-a Dumnezeu” tehnologică.

Ca o paranteză, asta nu este de domeniul SF-ului, deoarece în Moscova, atât la concertul Madonnei (2008) cât și la parada memorială a 70 de ani de la sfârșitul războiului (2015), Putin a dat ordin să nu plouă. Iar aviația a împrăștiat în nori iodură de argint. Asta a însemnat că a plouat înainte ca norii să ajungă asupra Moscovei, care-a avut parte de soare în acele zile. Sursa.

Jake este înlăturat de la conducerea Olandezului, din cauza atitudinii sale directe, dându-le peste nas senatorilor care-și însușeau crearea și proiectarea sus-numitului Olandez.

Însă, într-una din zile, o defecțiune a unui satelit generează înghețul sătucului din Afganistan. O cercetare sumară nu arată nicio defecțiune. Atunci, Jake este rechemat la pupitrul “Olandezului“, în speranța ca acesta va putea să-l repare îănainte ca fenomenele extreme să genereze. Numai că au parte o serie de accidente menite să-l omoare pe Jake cât și pe echipa acestuia. Ce se va întâmpla până la urmă, veți vedea singuri, vizionând filmul adus în România prin amabilitatea Vertical Entertainment.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.