RECLAMA, DA. DAR NU STUPIZENII

In Romania (si nu numai) reclama a fost si este, cum bine se stie (sau se spera), sufletul comertului. Peste tot acum vezi, citesti sau vizionezi la TV, fel de fel de reclame, din care unele, nu putine la numar, fie ca numai reclame nu-s, fie ca prin modul lor de prezentare fac de fapt o veritabila anti reclamaa(!), fie ca-s stupide, enervante chiar si plictisitoare. O dovada elocventa in acest sens este, spun eu, intre multe altele, arhaica si banala reclama cu “Farmacia inimii, Catena“!

Invechita si banala, fara efectul scontat, reclama amintita a intrat, dupa trecerea la odihna vesnica a regretatei Stela Popescu (sa-i fie tarana usoara!) si ea intr-o oarecare odihna, dar nu vesnica, ci doar pentru cateva zile. A reaparut insa cu alti “reclamagii“(sper ca- i intelegeti sensul!) si cu un scenariu realmente stupid, cu o armata de ‘jde interpreti, tineri si varstnici, ba chiar si cu copii, toti cantand, dansand si bataindu-se intr-o isterie cvazi generala, finalizata pana la urma cu acelasi mesaj pe care, uneori, si noaptea-l visez!

Ca urmare, ce mi- am zis: hai sa merg si eu la cateva farmacii “Catena” si sa solicit un medicament pentru inima! Dar, spre marea mea surprindere si ne norocul celor chiar cu adevarat suferinzi, intreband de “Pradaxa“, bunaoara, un medicament absolut necesar cardiacilor, mi s-a raspuns scurt ca lipseste si chiar de multa vreme! Am mai intrebat de vreo doua, trei, la fel de necesare, dar raspunsurile au fost la fel: lipsesc, momentan!

Atunci, alta intrebare, dar pentru sine: ce rost mai are acea permanenta si plictisitoare reclama?! Intrebarea-i valabila si-n numeroase alte asemenea cazuri in care reclamele se fac si se difuzeaza doar asa, de dragul reclamelor si al celor care iau banisori frumosi pentru asa ceva, chiar daca intre cele spuse si realitate este o difernta colosala sau, mai mult, devin stupide, fara utilitate practica! Piața dar si micile ecrane (dar si ziarele) sunt pline de asa ceva. De exemplu, “Adevarul“, un cotidian bine scris, plin de diverse informatii dar, din pacate, uneori, plin cate 2-3 pagini cu reclame ale unor vraci, adlde fosta Mama Omida si multi altii ca ea, sau societati particulare ce se auto-lauda, dandu-se vindecatare ale unor afectiuni pe care, in multe cazuri, nici medicina adevarata nu prea le poate da de hac! Si uite asa, ziarul sus amintit, face pe mai departe reclama unor astfel de “vindecători“, din care unii dintre ei își spun psihoterapeuți/ psihologi sau “firme autorizate“(sic!) tocmai pentru a avea mai multă credibilitate! Exemplificarile ar putea continua cu numeroase alte mostre de reclame aiurite, fara rost, dar stupide si penibile, insa, spre norocul lo , crezute de naivi sau de cei aflati in situatii-limita, disperate. Oare n-ar fi cazul sa le spunem STOP, acestor reclame fara niciun rost?!

https://www.youtube.com/watch?v=xSLvihBWeqA
https://www.youtube.com/watch?v=xSLvihBWeqA

Marc Ciubotaru

 

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
De câte ori are nevoie un cuplu de un fotograf?

De câte ori în viaţă are nevoie un cuplu de un fotograf? Sigur, măcar o dată, cu prilejul unirii oficiale...

Nu ești geniu prin alianță!

Dacă mă-ta, tac-tu, nevastă-ta, bărbată-tu, cățelul tău sau stră-stăbunica din partea mamei a fost geniu, asta nu înseamnă că și...

Certeficat energetic

Cică treaba cu certificatul ăsta energetic stă cam aşa: e musai să-l ai. Dacă vrei să vinzi casa, apartamentul sau...

Close