RECORD DE… PROLIFICITATE!

Nu prea de mult,intr-un precedent articol publicat pe blog(http://francisc.org/poveste-incredibila/)va informam despre o familie din Rusia care,prin numarul excesiv de mare al copiilor,stabilise la acea vreme un adevarat record.De aceasta data,cam pe aceeasi tema,ne vom referi la o performanta intr-u catva similara inregistrata in anii ce-i traim,dar chiar la noi,aici, in Romania . Asadar,iata aflu ca o familie dintr-un sat bistriţean este demnă de Cartea Recordurilor!Cei doi soţi care trăiesc una dintre cele mai longevive poveşti de iubire, cel puţin din ţara noastră sunt împreună de decenii. Şapte mai exact. Au 11 copii împreună şi nu mai puţin de… 224 de nepoţi şi strănepoţi! Atât de mulţi că uneori nici ei nu le mai ştiu numărul!Realmente,pare că tot satul s-a adunat în această casă. De fapt, mai multe sate. Doar că pe oamenii de aici îi uneste mai multe decât am crede. Cu toţii sunt rude. Povestea familiei Rus, din Parva ,începe cu Ioan şi Dochia.

Au aproape 90 de ani de viaţă.O viata pe care o trăiesc împreună de şapte decenii încoace.,,Ne-a plăcut unul de altul, şi ne-am luat, am făcut o casa şi o familie. Am avut numai 18 ani când ne-am luat! Câteodată n-am avut aşa minte!”,spune barbatul.
Intr-adevar,nu mai putin de… 11 copii s-au născut din dragostea lor. I-au văzut crescând, însurându-se şi chiar îmbătrânind alături de ei. Cel mai mare are acum 69 de ani.Dar când vine vorba despre nepoţi, cei doi pare că le-au pierdut numărul. Îi cunosc pe oamenii aştia de când eram copil, am crescut alături de ei, sunt niște oameni deosebiţi și mi se pare ca așa repede au trecut aia 70 de ani, ca şi când a trecut o zi – spunea pentru Ioan Strugari, primarul comunei Parva.
Acum consătenii se mândresc cu vecinii lor şi sunt siguri că, dacă nu ar fi atât de ocupaţi cu nepoţii, cei doi ar putea opta pentru un loc în Cartea Recordurilor pe care precis ca l-ar şi câştiga!…

Marc Ciubotaru

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.