Regulile de baza pentru prelungirea duratei de functionare a bateriei auto

Indiferent de cat de performanta este o baterie auto, la un moment dat aceasta va trebui schimbata, in general durata lor de folosinta fiind cuprinsa intre trei si cinci ani. Dar prelungirea perioadei in care bateria va avea o buna functionare si va determina fara probleme pornirea motorului, aprinderea si iluminarea, depinde in mare masura de respectarea unui set de reguli privind intretinerea corecta a acestuia, dincolo de calitatea, durabilitatea si celelalte caracteristici cu care iese din fabrica.

Atunci cand schimbam bateria auto trebuie sa avem in vedere dimensiunile acesteia, conform specificatiilor  tehnice ale manualului autoturismului si in niciun caz sa nu optam pentru una cu o capacitate mai mica. De asemenea, caracteristici esentiale care trebuie avute in vedere la alegerea bateriei auto potrivite sunt si amperajul, modalitatea de fixare a acesteia, precum si pozitionarea bornelor. Criteriul pretului este la randul sau important, dar oricat ne-am dori sa dam cat mai putini bani, trebuie sa fim constienti ca in multe cazuri o piesa prea ieftina nu va fi un chilipir ci mai degraba va atrage in curand alte cheltuieli suplimentare.

Asa ca opteaza pentru marci cu reputatie in domeniul fabricarii acestor piese, de exemplu baterii din gama Bosch. Acestea iti pot oferi un raport foarte convenabil intre valoarea investitiei si durabilitatea bateriei, pe piata in domeniu existand suficiente variante de astfel de baterii auto  la un pret bun si de calitate superioara, astfel incat intervalul de timp in care te vei bucura de buna ei functionare va fi unul indelungat. Odata montata noua baterie auto, respecta cateva reguli care vor contribui decisiv la prelungirea duratei de viata a acesteia. Astfel, evita, de cate ori poti, sa opresti motorul frevent, mai ales cand este vorba despre stationari scurte. Iar atunci cand ai oprit autoturismul, ai grija ca si ceilalti consumatori de electricitate sa fie deconectati. Totodata, preocupa-te de curatarea bateriei, folosind materiale textile antistatice, mentinand suprafata acesteia fara murdarie si cat mai uscata.

Fa-ti timp o data pe luna si verifica tensiunea bateriei, iar acest demers sa fie realizat corect, respectiv dupa cel putin o ora de la oprirea motorului, pentru a da timp bateriei sa se stabilizeze corespunzator, iar rezultatul acestei analize sa fie concludent. In cazul in care, pentru o perioada mai indelungata bateria nu este folosita, aceasta trebuie depozitata in incapei racoroase, fara lumina si in prealabil trebuie incarcate complet.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.