Renunț la mezeluri!

Am stat, m-am gândit, m-am răsucit. Și-am ajuns la concluzia sănătoasă că e bine să renunț pentru o vreme la carne. Inclusiv la nelipsitele mezeluri de 3 ori pe zi. Salam picant, salam Victoria, salam cu șuncă etc. Toate vor rămâne neatinse. M-am axat pe legume făcute la wok. Italian mix, Oriental mix, Mexican mix, fel de fel. Îmi place brocolli la nebunie!
Și pentru că au început să apară roșiile mai bune, nu chestiile alea portocalii din supermarket, azi am făcut o salată de vară.
Roșii, ceapă, salată verde, ardei gras roșu, brânză, ulei, sare și piper.
salata vara
Nu, nu am folosit ulei de măsline, deși pentru ultimile două dăți când am făcut legume în tigaie, am folosit ulei de palmier. E vechi de câțiva ani, s-a întărit, însă tot e bun. Nu știu cât rezistă în timp, însă o lingură din borcan (e ceva mai tare ca untura) dse topește imediat în tigaie și are un miros parfumat, foarte frumos.

Am început să fac multe “rețete” în wok (noi îi spunem Wuk, după personajul cu acest nume din comedia daneză “Old men in new cars“). Dacă în trecut puneam doar legume, acum am început să pun și 2 căni de apă și un pumn de orez sau, de ce nu, 4 căni de apă, o cutie de roșii tăiate, boia de ardei și spaghete, ieșind o chestie extraordinară, la fel de bună ca renumitele mele spaghete cu cârnați.

Pentru data viitoare nu știu ce va ieși, însă am câteva idei tâmpite. Adică orice legumă găsesc, aruncată acolo, cu condimente… N-are ce să nu fie bun! Și chiar de va ieși ceva oribil la gust, cu ketchup pe deasupra, va fi comestibil!

Comments

comments

10 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Ce faci?

Mi-am schimbat numărul de telefon. În 2008. Ce faci timp de 6 ani în care nu dai nicio veste nimănui că...

Ce nume aveau cei 12 apostoli ai lui Iisus?

Era mai demult o chestie cu "Pe apostolii lui Iisus îi chema Andrei, Ioan, Matei etc. Unde i-a găsit pe...

Misoginism de Weekend

Azi Spanacul e foarte ocupat. Băi, dar extrem de ocupat. Așa că prezint UN misogonism de weekend. E ceva primit...

Close