Review Xiaomi Redmi Note

Azi prezint un telefon din gama celor de la Xiaomi, anume Redmi Note. Am achiziționat telefonul din cauză că aveam nevoie de un telefon “de rezervă“, adică de pe care să pot suna la nevoie. Vechiul HTC a început iar să facă probleme, acum am pierdut definitiv butoanele de volum (adică o bucată lunguiață de plastic ce apasă pe cele 2 butoane din telefon). Am făcut o comandă de butoane noi, la doar 3 dolari față de 7, cum credeam, însă nu mă aștept să-mi ajungă coletul. Mi-am mai arătat nemulțumirea aici.

Am luat acest Xiaomi Redmi Note deoarece nu am văzut nimic rău spunându-se despre telefon. Dar absolut nimic.
– Să fi făcut chinezii telefonul perfect? m-am întrebat în timp ce mi-l comandam.

Nu, nu există telefon perfect, iar acest Redmi Note nu face excepție. Însă, la un preț mult sub terminalele giganților Samsung sau Apple, primești un telefon care face față în mod admirabil la tot ce arunci în el. Jocurile merg perfect, fără lag, chiar cu alte aplicații deschise. Și prin “alte aplicații” mă refer la alte jocuri pornite. Spre deosebire de un PC, un telefon poate rula foarte bine mai multe jocuri deschise (eu l-am testat cu 5). Pe PC am putut deschide 3, însă cu al patrulea, a început să urle și procesorul și placa video.

Redmi Note are un ecran de 5,5 inci, rezoluția de 720p și 267 ppi, cu Corning Gorilla Glass 3;
Dimensiunile sale sunt de 154 x 78,7 x 9,5 mm, iar greutatea este de 199 grame. Nu mi s-a părut chiar așa de greu însă, având în vedere că mi s-a potrivit în mână… ca o mănușă!
Procesor octacore la 1,7 ghz;
Placă video Mali-450MP4;
8 GB memorie internă și 2 GB memorie RAM (atenție că la noi se comercializează și varianta cu 1 GB RAM);
Camera principală are 13 mpx, autofocus, filmare FHD (1080p), iar cea secundară 5 mpx, filmare HD (720p).

Telefonul costă în jur de 800 lei și e un “best buy” în această sumă. Față de alti producători de telefoane, aceștia au un forum foarte bine pus la punct, care te premiază cu câte un sticker de fiecare dată când treci de un milestone prestabilit. Îmi cer scuze pentru englezisme, însă nu îmi vine în românește cum să exprim cele de dinainte.
Pe forum găsești sfaturi despre toate telefoanele, cum să le rootezi, ce ROM-uri să pui (chiar, ați văzut undeva la Samsung chestia asta, să te lase să pui ce ROM vrei și să-ți mai dea și link?), precum și multe altele. Cei de la Xiaomi și-au luat foarte în serios jobul de postmarketing.
Mai jos aveți și câteva mostre de fotografii/ filmări realizate cu Redmi Note.


Trei poze cu camera frontală de 5 mpx:

Iar reviewul video îl vedeți mai jos. Vizionare plăcută!

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.