România nu e pregătită pentru atacuri!

După crima de la metrou, în care a murit o tânără de doar 25 de ani (Dumnezeu s-o aibe în paza SA), am înțeles că România nu este pregătită pentru niciun atac.

Românul nu poate face nimic să se aăare în caz de ceva nasol. Fie că vrea vreunul să-l împingă în fața mașinii, fie, Doamne ferește o bombă, fie un dezaxat care spintecă călători în autobuze. Desigur, asemenea “grozăvii” nu ar trebui să se întâmple niciodată, nicăieri. Însă, văzând cum periodic Europa este lovită de câte un nou atentat, mă întreb ce-am face noi la așa ceva?

În 2015, pe 30 octombrie, lovitura a venit și-a luat 65 de suflete. S-au văzut câțiva eroi, precum și 2 martiri, însă românul știa să stea și să filmeze, nicidecum să acorde primul ajutor. Ar trebui să se predea în școală ore de prim ajutor. Și nu o dată la 4 ani de liceu, ci măcar o dată pe lună. Ca în cazul unui accident auto (cu atâtea mașini în trafic, cred și eu), să poată să dea un ajutor.

Să știe să facă respirație artificială și să oprească o sângerare la un membru. Dar noi nu. Nu suntem în stare de așa ceva. Doar să stăm să ne băgăm în seamă. Cei mai buni observatori. Că să nu punem mâna să facem ceva.

Și uite așa, să nu ne mirăm când vor mai exista cazuri ca cea de la metrou, sau când alt descreierat începe să lovească trecătorii în cap cu toporul. Și va lovi vreo 10 până se vor găsi vreo 2 mai cu sânge în vene și-l vor pune la pământ. Însă până atunci, rămâne cum am stabilit. Lașitate cât cuprinde.

Comments

comments

4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
De la sport la… capete sparte!

"Există o vreme când rațiunea trebuie lăsată de-o parte și trebuie să te lupți cu pumnii". Văd că zicala asta...

Cum să folosești tag-urile H1 într-o campanie SEO

Atunci când vine vorba despre promovarea site-ului tău prin Google, optimizarea SEO este o variantă pe care te poate îndrepta...

“Du-te dracu de ungur!”

Era o dimineață liniștită. Ieșisem să iau niște pâine și ceva lapte. Și nu știu cum de în loc să...

Close