România peste hotare

De vânzare!

Concursuri!
Hai să vă explic acum cum ești tu văzut ca persoană în afară. Tu ca cetățean român, adică european, care (cică) are drepturi.
Vrei să pleci în altă țară să muncești. Salariul mai mare, chit că munca e mult mai grea.
Dar te-ai întrebat cum e văzută România peste hotare?

Nu ma țin minte unde am văzut, era o publicație, cum arată toate țările lumii. Și arăta la Egipt niște cămile, niște piramide, la Canada arăta un elan în zăpadă, la America arăta un muscle car pe un drum în deșert etc.

Eh, știți care era poza de la România? Asta!

Ideea ar fi simplă. Că noi suntem niște înapoiați cu toții, că habar n-avem de ce înseamnă homar sau icre de Manciuria, suntem împuțiți, ne înmulțim frate cu soră și cu mamă și Dumnezeu știe cum naiba de avem ceva rețelistică și comunicații. Probabil au fost scăpate de careva din avion, altfel nimeni nu-și explică faptul că avem telefoane mobile și internet.

Ultimul “simpatizant” al nostru a fost Jeremy Clarkson, care zicea următoarele:
“Sunt localități pe care și Iisus le-ar numi înapoiate”…
“Le va fi greu să se integreze. Dacă vor încerca să-şi plătească cumpărăturile la magazin cu o gâscă şi câteva lemne de foc, cu siguranţă oamenii îi vor arăta cu degetul şi vor râde pe seama lor.”

Și acum, să vină replica noastră. Că așa ne place nouă să facem. Ne atacă vreo jigodie în ziare, o atacăm și noi.
Hai să râdem și noi nițel de el. Ați văzut-o pe nevastă-sa actuală? Că a avut mai multe neveste, fugeau alea de el ca dracul de tămâie…
Iete-o!

Ei, dar voi l-ați văzut anul trecut la mare? A venit la noi la Mamaia și s-a distrat de minune în Bamboo. Uite-l și când a ieșit pe plajă la agățat de gagici.

Da, poza are numele de jeremi, că noi românii nu știe engleză bine…
Și niște vorbe de duh pentru mărețul Jeremiah. Vezi că noi românii e uniți mânca-ți-aș, și te tăiem, să moară mama lu’ Frankfurt! Râzi de noi că românii e țigani, râdem și noi de tine, ‘te-n sânje de bulangiu!

Cel mai comic răspuns a fost al revistei Kamikaze, pe vremea când România era criticată în ziare și televiziuni franceze. Era vorba de salutul românesc, adică “vă rog domnule”

Răspunsul nostru a fost acesta:

Dar despre românii care fac lucruri bune în străinătate, de ce nu se vorbește?

Despre ăștia de ce nu se vorbește? De ce nu se duce faima bună a României peste hotare?

Pentru că suntem leneși. Puturoși peste măsură, d-aia. că ne e lene și să ne sculăm de pe scaun să mergem la WC când ne bășim. Îi dăm drumul acolo, chit că pute. Stați să deschid măcar geamul…

Comments

comments

29 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.