România, țara în care totul este la pământ

În România avem din ce în ce mai puține lucruri de calitate. Totul e la pământ. Sau în pom și pomul la pământ. Industrie aproape zero. La unele sporturi mai facem câte-o surpriză și aducem acasă o medalie de aur, vreo 3 de bronz și cinci de argint. Însă rar auzi de sporturile astea care nu aduc bani și publicitate. Poți auzi doar de Simona Halep, sportivă. În rest, mai știe cineva vreun sportiv renumit la noi? Nimeni. Însă întreabă vreun microbist, că e-n stare să-ți recite pe de rost echipa favorită, cu tot cu rezerve.
Am ajuns țara fotbalului. Ce să zic, sportul rege. Măcar dacă ne pricepeam la ăla. Însă nu. Noi nu suntem în stare să jucăm la nivel european.
img_1860

Nu suntem în stare să batem Italia de peste 20 de ani. 32 să fiu mai exact. Franța? Parcă am scos un egal nesperat acum câțiva ani. La naiba, până și echipa Statelor Unite ne bate. Noi, care, pe vremuri, rupeam totul în jur.

Însă, rămâne, în continuare pe locul 7 în clasamentul Fifa. Nu știu cum, însă ăla e adevărul. Stadioane nu avem, Național Arena este doar o floare. Nu facem o primavară cu un stadion amărât. Rstul stadioanelor, sa fim serios, după cum am zis anterior, sunt la pamant. Nocturna când merge când nu, intrările sunt prost gândite, scaunele vechi, rupte de suporteri când echipa pierde, iar vestiarele niște gioarse. Totuși românul se încăpățânează să joace chiar și-n condițiile astea. E obișnuit, zi de zi vedem jucători după ce-au consumat o avere în cluburi, încpnjurați de pițipoance, cum apoi vomită în taxiuri. Nu-i o noutate ca la TV să apară vreun fotbalist la braț cu “o nouă cucerire”. Adică o bagaboantă pe care n-ar da nimeni doi bani, devenind dintr-o dată cineva după ce apare cu fotbalistul la braț. Ăla-i dă bani de operații estetice, de mărit sâni, fund etc. Și dintr-o dată, aia e mare vedetă. Peste 2 luni o vezi în brațele altui fotbalist.

Revenind la starea terenurilor, țin minte o fază de-a dreptul idioată, imediat după ce-au inaugurat Național Arena. După primul meci li s-a stricat gazonul. Așa că-n loc să cheme profesioniștii de la intretinere gazon, ei s-au apucat să pune altul, mai nou, mai bun, mai scump. Alți bani aruncați.

Oricum FRF-ul a comentat pe marginea subiectului spunând că era gazon inferior pus special ca să se vadă dacă e bun sau nu. Ba chiar s-au lăudat că a rezistat câteva meciuri, înaintea să-l pună pe cel bun (după cum era în plan inițial).

Comments

comments

No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read more:
Amintiri din comunism – Înaltul oaspete chinez

Acum vreo 30 de ani, cu prilejul unei zile onomastice a unei relații de mare angajament între Republica Socialistă România...

Vrei servit? Na servit! Na servit!

Hai să aștern una din povestirile comice pe care mi le spunea bunică-meu. Despre servit. Ziceam că românul vrea să...

Câteva scurte despre ninsoarea de azi

Azi, 19 martie, în București a nins. Iată câteva știri "la cald" despre acest eveniment... rece! Antena 1: Stimați telespectatori,...

Close