Românii au talent! La scuipat coji de semințe și ascultat de manele…

Din păcate, în ultima vreme, cam la asta au talent românii noștri. Să stea până la 4 dimineața în fața blocului meu, c-o mașină parcată jumate pe trotuar, jumate în stradă, cu boxele la maxim, urlând salam și alți parizeri. Asta în timp ce ei stau bine merci pe bănci, mai un chiot, mai un râs zgomotos, pentru a a trage atenția cetățenilor muncitori care la ora 3 noaptea dorm sau încearcă să doarmă, scuipând tone de semințe pe lângă bănci.

seminteEvident, n-au bani de altele, decât de semințe. Ba câteodată, unul mai răsărit scoate și-o sticlă de bere puturoasă, d-aia de șantieriști… Și-o fac toți poștă. Toți însemnând de obicei de la 5 în sus. Că-s 5 în mașină și vin la bloc la dracu știe la cine că nu-i știu p-ăia, fix la mine sub geam.

Într-o noapte le-am dat cu praștia câteva pietricele de râu de 1,5 cm pe spinare. Din urlete am înțeles că au zis ceva de mama. Așa că le-am mai dat câteva pietricele către ei. Pietricelele fiind culese de când lucram pe aeroport. Au fugit ăia mâncând pământul.

Dar tot degeaba, că-mi sărise somnul. M-am mai zvârcolit în pat vreo 2 ore. Și când să ațipesc sună ceasul neveste-mii, să se trezească. Așa s-a dus somnul pe noaptea aia. Ziua reușesc să dorm până pe la 11-12. Asta pentru că niște vrăbiuțe s-au găsit să-și facă un cuib exact lângă mine.
Cum sunt blocurile astea vechi, sunt făcute numa din cuburi sudate între ele. Și exact unde e intersecția între 4 cuburi e și cuibul de vrăbiuțe. N-am cum să ajung la el, nici de la mine, nici de la vecinul de sus, nici de la vecina de lângă. E exact între noi.

Dar să revenim la cocalarii tinerii noștri.

Că-s scăpați de sub control știm. Părinți degenerați care nu mai au nicio putere asupra lor. Posibil.
Însă nu-s așa toți tinerii. Unii chiar au talent. La diferite drpcii. Un cpoil de 5 ani a pus mâna la plezneală pe o chitară și de atunci n-o mai lasă din mână… Acum are 10 ani și dă concerte peste tot în lume.

Alt copil are un talent neobișnuit la numere. Ce-am văzut în filmul Safe nu era departe de adevăr.

Din păcate în vremurile noastre copiii nu-s lăsați să-și aleagă singuri ce vor să facă. Asta pe lângă școala obligatorie. Poate unuia îi place să cânte la vioară, dar nu-i lăsat de ta-su, că n-are nevoie de certuri cu vecinii pentru scârțâiala lui fi-su.
Ce se întâmplă cu acel copil? Când visul lui e spulberat așa, doar pentru că se poate? Trec 10 ani și-l aud eu sub geam noaptea. Și ce n-a cântat o viață întreagă la vioară, urlă acum beat pe ritmuri salamice.

latinoAlți copii vor să se apuce de dans. Știu copii de 5-6 ani care s-au apucat de dans cu profesori profesioniști. Și dansează de rup pămânul. Plus note bune la școală.
Mă dusesem într-o seară să beau. Un metru de tequilla, aia era oferta. Și acolo era școală de dans până să înceapă ofertele de băutură. Școala aia de impresii latino mi-a plăcut la culme.

Făcea să vezi doi rockeri cu geci de piele, lanțuri, plete și ienele cum se uită la unii de dănțuiau latino într-un ritm alert. Și erau și niște copii printre ei. Care sde mișcau cu aceeași viteză cu cei mari.

Noi ne-am mira să vedem de unde au atâta energie copiii ăia, dar să vă spun un secret. Copiii au mult mai multă energie decât un om matur.

S-au făcut niște teste. Un copil de 2 ani și un atletist. Să se joace împreună. După 3 ore de mergând de-a bușilea atletistul a făcut febră musculară, iar bebelușul parcă era întors cu cheița… Mișuna p-acolo de te-nchinai…

Eu de exemplu, când eram mic voiam să mă fac tâmplar… Nu, că nu-i de viitor, tu ești băiat deștept din părinți inteligenți, de ce să lucrezi cu mâinile când ai cap?
Apoi am ales eu calculatoarele. Că-s de mare viitor… Încercați să vedeți din timp ce vor copiii voștri. Vrea Irina să cânte la vioară? Vezi dacă la școală există un curs de voară. Sau găsește tu, e copilul tău. Zbate-te 3-4 zile și găsești curs de vioară. Vezi dacă e bună. Dacă s-a plictisit după 1 lună, d-o la altceva ce-i place. Traforaj, gherghef, Dumnezeu știe ce…
Însă nu-i tăia elanul de prima dată cu un NU hotărât… Nu vrei să-ți vină acasă peste 10-12 ani cu fustă mini, coji de semințe în decolteu și capul spart de o piatră spănăcească, nu?

Comments

comments

14 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
O POVESTE ACTUALA!

Iată ca in randurile care urmeaza veti afla povestea unui avocat, care având 12 copii, nu-și putea găsi totusi o...

Kennedy a fost ucis din cauza extratereștrilor?

Material primit pe mail. Te cam pune să gândești. Oricum, au trecut 50 de ani de la moartea lui Kennedy,...

8 moduri de a folosi marmura in casa ta

In trecut, marmura a fost considerata un material de lux, special destinat monumentelor de arta sau palatelor. Astazi, marmura este...

Close