Românii se ajută… să le fie mai rău!

Pune-l pe un român să-și ajute semenul și poți fi sigur că-l va ajuta… să-i fie mai rău!
Caz concret, că tot e la modă. A dat ninsoarea și românul TREBUIE să meargă cu mașina personală undeva. Că nu există tramvai, autobuz sau metrou, că e claustrofob și nu merge “ca milogii“. Înjură de câteva ori vremea, cine a inventat zăpada și de ce, că nici când era mic n-o suporta, apoi pune mâna pe lopată să-și scoată mașina la lumină. Și unde aruncă zăpada? Pe trotuar sau undeva lângă un pom? Nicidecum, o atuncă în fața mașinii de lângă el, care nu e deszăpezită.

Fac aici o paranteză.
Că tot am zis că nu suporta românul zăpada nici când era mic. Am văzut diferiți care ziceau că e tâmpit ăla care se bucură că ninge. Pentru ce îți trebuie zăpadă? Ca să aluneci pe jos, să fie frig, să se facă mocirlă pe jos, să dea la lopată? Păi dacă în peste 30 de ani de viață atât ai înțeles din zăpadă, stai jos. Ești un caz pierdut.

Revenim la zăpada făcută maldăr în fața mașinii vecine. O depozitează acolo, “dă-l dracu’ pe tâmpitul ăsta dacă n-a ieșit să-și dea zăpada“, apoi pleacă. Și la întoarcere își va găsi locul ocupat de altă mașină. Care a văzut că acolo e loc liber, deszăpezit, așa că s-a băgat liniștită. Unii ar zice că asta e karma. Românii au o zicală “semeni vânt, culegi furtună“.

Și vajnicul nostru șofer începe să facă urât. Să dea claxoane, că i-a ocupat careva locul. Ba chiar să încerce să-i împingă ăluia mașina chiar în stradă, ca să-și parcheze el bolidul, în locul LUI. Vorba vine locul lui, e locul la stradă, pe prima bandă, dar e AL LUI, deoarece el a dat zăpada de acolo. Și doar e literă de lege. Ăla care-și dă zăpada de pe loc va avea drept la locul ăla cel puțin până la sfârșitul iernii, sau, de ce nu? pentru totdeauna. Că acolo parchează el de obicei.

Însă dacă îl roagă un vecin să dea și la el cu lopata, că se va revansa, peste 3 zile, când va ninge, nu va putea. Că se grăbește, că n-are timp, că “uite ce ninge, e frig, nu dau la lopată nici să-mi plătești“.

Și ne mai întrebăm de ce ne dăm în cap pentru diverse chestii, dacă pentru un loc de parcare am fi în stare să ne batem cu ăla care-a parcat pe locul tău? Iată un motiv în plus pentru care noi, ca nație, regresăm zilnic.

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Cum scapi de virusul de pe Facebook?

De câteva zile văd că umblă pe Facebook un virus ciudățel. Aparent, ești etichetat laolaltă cu alți 50-100 de oameni...

COMORI ISTORICE DISTRUSE DE …PROSTIE!

  „Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia meneasca, însa nu sunt sigur de primul”(Albert Einstein) Multe dintre aceste acte...

Google refuză crearea de site-uri neo-naziste!

Google va anula în decurs de câteva ore crearea unor site-uri neo-naziste. Asta ca urame a faptului că celebra firmă...

Close