Românii sunt isteți… hai mă, serios?

Ne place să ne lăudăm singuri, că ne-am născut poeți, că suntem cei mai inteligenți de pe planetă, că marile minți luminate au fost, la bază, români. Vezi Nikola Tesla, cum se umflă în pene unii că ar fi fost român.

Și cu toate astea, pe lângă faptul că ne alegem defectuos (prin neparticipare, de multe ori), aleșii care să ne conducă, mai facem și prostii zi de zi. De exemplu, să luăm cazul unui vecin. A renovat omul 2 apartamente, acum, în vară. Ce șmecher a fost când a luat 2 apartamente unul lângă altul, când abia se construise blocul. Ceva pile, relații, că-n 88-89 nu-ți cumpărai tu așa, apartamente, după cum voiai.

Trecând peste asta, omul s-a apucat să le renoveze pe amândouă, în paralel. Zicând că așa va dura mai puțin. Și s-a trezit, dintr-o dată, că nu are unde să stea. Că ambele apartamente erau în renovare. Așa că a trebuit câteva luni să stea cu chirie.

Și făcea un zgomot dimineața de jurai că re lucrează la consolidarea Turnului din Pisa, în niciun caz la un apartament cu 3 camere. Cel mai nasol și mai enervant lucru a fost cu liftul. Deoarece s-au cărat cu liftul saci de moloz și materiale de contrucții. Adică vreo 5 dube pline ochi. La 20 de saci duba, cam 100 de saci de moloz. Nu știu de unde, probabil au dărâmat și pereții și au decojit totul pe pereții încă rămași în picioare, ajungând până la beton.

Și sunt sigur că au umblat și la ziduruile de rezistență, cele făcute din beton armat. Uite, de asta nu sunt eu convins că nu toți românii sunt din cale-afară de inteligenți. La cutremure nu doar apartamentele lor (aflate la etajele inferioare) vor avea de suferit, ci și cele de deasupra. Nu mă simt deloc în siguranță, știind că, de-a lungul anilor, toți “deștepții planetei plate” și-au dărâmat zidurile de rezistență, sau le-au dat găuri zdravene, să-și facă ferestre care duc spre nicăieri.

Și-n interior, au făcut ceva atât de anost, de ziceai că-i sanatoriu. Totul alb, lăptos, te îmbolnăvești de icter doar uitându-te la pereții ăia. Și-i zisesem, nu demult, să-și facă ceva mișto în casă, dacă tot de apucă. Cu ceva gen caramida aparenta antichizata, cu o canapea nouă, nu cu toate prostiile scumpe, luate din magazine de mobilă, făcute toate după același calapod.

Dar na, nefiind casa mea, a zis, da, e o idee și atât. A turnat acolo la alb de nu mai pot bea nici lapte fără o linguriță de cacao. Acum îi cam pare rău. Ce să-i fac, dacă nu-i cap, vai de… pereți!

Comments

comments

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Cadourile deosebite

Am ajuns la al nuș câtelea nivel din SuperBlog. Aici e vorba despre cadourile deosebite. Ce dar ai primit sau...

RASUL CA ANTIDOT AL… STRESULUI!

  "Vorba buna si zambetul si fapta binefacatoare sunt raze ale soarelui rasfrante in sufletul omului. " - Nicolae Iorga...

Despre bunele maniere uitate

In timp parca unele valori sunt pierdute. Din pacate sunt lucruri care se uita, lucruri pe care le inlocuim. Desi...

Close