Romanul are nevoie de circ!

Romanului nu-i trebuie multe ca sa traiasca si sa-si plateasca darile la stat. Are nevoie de circ. Paine si circ. Da-i asta si se va multumi cu atat. Atat plus nelipsitele promisiuni electorale, pe care le inghite din 4 in 4 ani, fara regret.

Cu asta s-a invatat de mic, habar n-am cum naibii, insa e ca un instinct animalic. Si cand zic “circ” nu o luati mot-a-mot, legat la circul acela cu dresura de animale, cu clowni impiedicati sau atleti care se invart in aer in timp ce arunca flacari pe nas. Acum circul s-a multat incet-incet la televiziuni, in emisiuni cu feluriti invitati.

A inceput “circul” televizat cu emisiunea “Ochii din umbra“, cu Ernest, mare concurent la alta emisiune cunoscuta, “Big Brother“. Era ceva de genul nevasta inseala sotul, ala o banuieste, monteaza cu ajutorul echipei lui Ernest o camera in apartament si o prinde pe bagaboanta ca ii lustruieste altuia instrumentul.

E, m-am prins cu greu ca e regizata emisiunea aia, dupa cateva episoade. dupa aceea s-au dat drumul la alte emisiuni de gen, de exemplu “Nora pentru mama“, “Cordaci pentru soacra mea“, “Acces Direct“, “Capatos” si altele asemanatoare.

Emisiuni pline de gagigi fara multa glagorie, cu sanii dezgoliti, dandu-se in spectacol. si ce sa vedeti, romanul sta cu ochii geana la emisiunile astea. Apoi, vazand ca se multumeste cu asemenea tampenii, “mai-marii” au plusat. Si-au creat televiziunil lor, cu aceleasi feluri de circarii ieftine, din sfera politica.

Si ce sa vezi, romanul pune botul in continuare la “Stirile Antena 3” si “emisiunile politice” de la Realitatea TV. Si uite asa se conduce tara in continuare, in timp ce turma inghite circul de la TV si da din coada, multumita de promisiuni desare, un litru de ulei, un kilogram de zahar, o sepcuta si o galeata.

Si degeaba ne intrebam cand ne vom schimba, daca si tineretul face aceeasi prostie de-a se uita la circul ieftin de la TV. mai un Capatos, mai un Dan Negru si blondele, mai o stire “NUCLEARA” de pe realitatea, care “e singura televiziune care da stirile pe bune“.

Romanul a pierdut lupta cu propria gandire, cu propria constiinta si cu orice urma de buna crestere. Idiocracy este deja aici.

Comments

comments

4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Pentru design grafic afise, pliante, flyere, fluturasi, brosuri, carti de vizita, mape de prezentare intra pe WWW.VREAUPLIANT.RO

Sunt des in cautarea unor oameni cu care pot colabora linistit, avand confortul si siguranta unor servicii de calitate, asa...

Plânge Facebookul după Adrian Iovan…

Nu vă zic mare lucru despre accidentul aviatic. Nu am citit mult pe tema asta, știu că un avion de...

MICUTA SORINA,COPILA DIN BAIA DE ARAMA-CETATEAN AMERICAN!

  Ea are deja asigurare de sanatate din partea sefului tatalui adoptiv.Dl.Gabriel Sacarin, tatal ei adoptiv,cu dubla cetatenie, ofera pe...

Close