Românul s-a născut în cort!

Oricât ați vrea voi ca titlul ciudat “românul s-a născut în cort” să fie doar o tâmpenie, nu veți reuși. Adevărul e că românul este atras de cort. Și-am să încerc în câteva cuvinte să explic de ce.
Eu am crescut la țară, la bunici. În anii 80, vedeam un film o dată pe lună. La TVR. La sârbi, în schimb, vedeam un film bun o dată la 2-3 seri. La ei comunismul în fruntea căruia era Tito era o chestie apropiată de comunismul utopic. La noi însă…

Și majoritatea filmelor pe care le vedeam erau filme western, “cu cowboy“. Și ce filme, Împușcături cât cuprinde, călăreți, îndieni… Ei, aici voiam să ajung, la indieni. Pe lângă penele alea frumos colorate pe care le purtau pe cap (vorbesc de căpetenii), indienii aveau niște corturi frumoase. Și ce-mi plăcea mie la acele corturi era simplitatea lor și-n același timp sentimentul de siguranță. Un cort era mic, nu prea se vedea, mai ales dacă-l ascunzi între pomi. E întuneric în el, abia ai loc unul sau doi copii și doar o mică “fereastră” pe care puteai scoate praștia sau arcul, nimicind inamicii.
Cel puțin, asta gândeam copil fiind. Apoi, când m-am mărit am observat că, singur fiind, cu cât era casa mai mare, cu atât mă simțeam în nesiguranță. Mai multe camere, mai multe geamuri pe care-ți pot intra inamicii, mai mulți pereâi în care se pot ascunde stafii care să te bântuie noaptea… Serios, acum îi înțeleg pe copiii ăia din filme, care, speriați de ceva, indiferent că e vreo stafie, vreun zombie sau vreo mumie, se ascund… sub cearșaf. Ei și lanterna. Sunt singuri acolo, au lumină, se simt în siguranță. Deci, cortul ăsta înseamnă casă, cămin, îți dă sentimentul de siguranță.

Și din copilărie în viața de zi cu zi, cam orice om se simte în siguranță în case mici. Bine, toți vor case imense. Însă e cam ciudat să ai o casă cu 20 de etaje și să stai singur sau doar cu consoarta. Cam îți lipsește lume, serios. Parcă-ți vine să inviți niște prieteni, pentru un party ceva, un bunic să stea în camera de lângă voi.
Și atât de mult ne plac nouă corturile, încât unii chiar ne însurăm într-un cort. nu vă gândiți la cortul cu care mergeți la Vama Veche sau la Predeal, e vorba de corturi evenimente. Mari, frumoase, luxoase, ușor de ridicar, rapid de instalat etc. atenție însă pe cine invitați la nuntă. Nu care cumva să pățiți ce-a pățit biata mireasă de mai jos:

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Cele mai bune 8 sfaturi pentru a-ți păstra culoarea părului vopsit

Vopsirea părului a început ca un trend, pentru ca ulterior să devină o activitate recurentă în viețile oamenilor. Indiferent dacă...

Am câștigat premiul de popularitate Veka Romania!

Am fost declarat câștigătorul concursului susținut de Veka Romania. Premiul de popularitate, 2850 de like-uri la fotografia #lafereastramea. Cum de-am...

A murit Corneliu Vadim Tudor

Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor a decedat luni, 15 septembrie 2015, la Spitalul Militar, la vârsta de 65 de ani....

Close