Rușine Vodafone!

Vodafone a reușit performanța de-a mă scoate din sărite iar. Au servicii de toată jena, prețuri mari, iar serviciul clienți e sub orice critică.

Sunt dezinformați, habarniști și cu nasul pe sus. Am sunat la ei să-mi transfer domeniul zwargolak.net în altă parte. Deoarece plătesc la vodafone 3 euro lunar.
Îmi zice mie un flăcău că eu plătesc doar găzduirea, hostingul. Pe care-l plătesc degeaba, din moment ce e hostat în altă parte.

– Bine, închideți hostingul atunci. Că am deja pus alt DNS, e ok.
– Nu va fi ok, deoarece și domeniul va pica, neputând fi reînregistrat decât după 6 luni!
– Ce mă? Cum adică?

După nervi și urlete îmi dă de înțeles că domeniul nu e înregistrat de Vodafone, ci doar închiriat. Și dacă vreau să transfer domeniul în altă parte mă costă 50 de dolari!!!

Vă dați seama spume și nervi. Rușine vodafone!
Că domeniul meu nu e al meu. E pe numele Vodafone România, iar registrarul este register.com

Bun, dacă e pe register.com luat de vodafone și trimis către mine, ce treabă am eu cu enom.com?

N-a fost în stare flăcău ăla să mă lămurescă. Asta după ce s-a prins și el că ăia 50 de dolari sunt la domeniile.ro luate pe viață!

Până la urmă, după ce-am sunat iar la vodafone de-am vorbit c-o tanti cu accent de ardeleancă am aflat adevărul.

Domeniul este luat de vodafone de la register.com. Dar ca să poată fi modificat în arhiva lui register.com ai nevoie de enom.com. Numai ei se ocupă de asta. Și factura va fi de 10 euro pe an. Deci mi-au trimis factură de 10 euro, pe care o voi plăti, primesc un cont și o parolă pentru enom.com de unde-mi modific toate cele. Apoi, după un an, transfer domeniul de la enom/ register la o firmă normală, Top Level Hosting. Unde mai am și găzduire gratuită, sau pot lua un pachet mai ieftin ca oriunde în țară. Cu 6 euro am 25 giga spațiu pe hard și restul nelimitat. Bașca full acess SSH!

Până una alta, abia aștept să-mi vină factura aia, să scap de domeniul înregistrat la vodafone. Treabă pe care am făcut-o în 2007-2008.
Pe vremea aia nu știam eu multe de domenii, găzduire, hosting etc…
Cu ocazia asta și factura mea de vodafone se va înjumătăți, deoarece peste 3 zile se termină perioada contractuală de pe-al doilea număr. Închidem!

Apropos, nu e nicio greșeală vodafone cu v mic!

Comments

comments

8 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.