S-a deschis sezonul sinuciderilor…

Românii au aflat că e la modă să te cațeri pe bloc apoi să pici în gol, cu sau fără vrerea ta, așa că, cu mic, cu mare, au migrat către blocuri înalte.
Parcă toți ar vrea să demonstreze ceva. Că ce? Că sar de la etaj și se fac zob pe asfalt, îi adună ăștia cu fărașul? Le place să-și știe părinții/ copii dându-și cu pumnii în cap de părere de rău? Chiar nu-i înțeleg. N-au deloc imaginație, nici măcar o urmă de originalitate.
Unde-s ăia de sar în fața tramvaiului, de-și bagă degetele în priză, unde-s spânzurătorii odinioară foarete căutați? Nu-și mai taie nimeni venele acum? Ce, e prea old school?

Îmi cer scuze pentru acest text dur. Însă prea se întinde coarda. De la o femeie cu probleme, să ne aruncăm toți de pe bloc, că-i acum mainstream, mi se pare o prostie. Mai era acum câțiva ani unul de se cocoțase pe un stâlp și urla d-acolo să vină Mircea Radu. Evident ăla n-a venit așa că “sinucigașul” s-a dat jos și s-a dus acasă.

În cazul în care unul de s-a suit pe bloc moare, știți a cui e cea mai mare vină? A mass-mediei care transmite totul în direct și-a mulțimii de gură-cască, ce se strâng acolo ca la urs. Se mai găsește unul să urle:
Sări bă, că n-ai curaj!

Și de la nimeni să nu-l asiste la săritura mortală la 10-200 de oameni, nu-i decât un pas. Însă între viață și moarte e cale lungă. Statisticile arată că peste 70% din cei care amenință că se sinucid, renunță la idee dacă nu au privitori. Așa că, terminați cu prostiile, dați-vă jos de pe clădiri și vedeți-vă de viață. Gândiți-vă la cei cei lăsați în urmă. Nu pentru voi, pentru părinți, pentru copii.
man-on-building

Comments

comments

6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.