S-a descoperit remediul pentru Alzheimer?

Alzheimer este o boală de care suferă 50 de milioane de persoane din lume. Se manifestă prin uitarea unor lucruri elementare, cine ești, unde te duci, cum să mergi, cum să înoți, cum să te legi la șireturi etc. Cu alte cuvinte, groaznic. E foarte greu să vorbești cu un om, iar după 5 minute să se jure că n-ai vorbit cu el nimic.
alzheimers-dementia-cure-yale-amyloid-treatment-9

Conform Wikipedia:

Boala Alzheimer este o afecțiune degenerativă progresivă a creierului care apare mai ales la persoane de vârstă înaintată, producând o deteriorare din ce în ce mai accentuată a funcțiilor de cunoaștere ale creierului, cu pierderea capacităților intelectuale ale individului și a valorii sociale a persona-lității sale, asociată cu tulburări de comportament, ceea ce realizează starea cunoscută sub numele de demență.

Însă, viitorul ne aduce speranțe. Cercetătorii australieni au descoperit cum să distrugă plăcile de amiloid care se formează pe terminațiile neuronilor.

Plăcile senile vizibile printre celulele nervoase (neuroni) din creier. Plăcile senile conțin o acumulare de beta-amiloid, care este un fragment dintr-o proteină pe care organismul o produce în mod normal (proteina precursoare a amiloidului – beta-APP). În cazul unei persoane sănătoase, aceste fragmente de proteine sunt degradate și eliminate, în boala Alzheimer ele se acumulează în special la terminațiile presinaptice ale neuronilor, formând plăci insolubile și împiedicând astfel transmiterea influxului nervos de la un neuron la altul.

alz

Metoda folosită de aceștia? Ultrasunetele! Experimentele s-au făcut deocamdată pe cobai, iar un procent de 75% dintre ei s-au vindecat de Alzheimer după tratamentul cu ultrasunete. Aceste ultrasunete atacă plăcile de amiloid și le distrug. La fel ca la dentist, la detartrarea cu ultrasunete. Frecvențele foarte înalte lovesc placa de tartru, spărgând-o în mii de bucățele. Exact așa, ultrasunetele sfărâmă proteina numită amiloid de pe neuroni, astfel încât legăturile dintre neuroni să poată fi stabilite iar.

Sursa

Comments

comments

No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Servicii SEO de calitate

Când m-am apucat de blogul ăsta nu știam de SEO deloc. Nici acum nu știu mare lucru, însă față de...

Trupă muzicală caut loc de veci. Găsit România!

Văd freamătul ăsta de câteva zile pe bloguri, pe rețelele de socializare. Pute mass-media de "concertul extraordinar" Depeche Mode. Cine...

CE-M DORESC IN NOUL AN?!

Inainte de toate, multa sanatate fara de care, nimic nu se mai poate! Imi mai doresc deasemenea, o viata cat...

Close