SA FI FOST DOAR ODATA, CA-N POVESTI?!

 

Nicidecum cu rude mari, imparatesti sau cu o prea frumosa fata, cum scria poetul, ci cu gazeta-mi preferata: ,,Adevarul”! Cotidianul ce-a preluat dupa ’89 fostul sau generic din perioada interbelica. Gazeta mea preferata din peisajul publicistic post revolutionar. Am preferat-o si-o prefer, pentru tematica abordata, diversa, atragatoare si neancorata politic, cat si pentru numele si renumele dobandit in ani de cea mai mare parte a celor ce alcatuiesc colectivul redactional, cat si al colaboratorilor sai. Ca mai sunt si unele exceptii, le trec cu vederea. Ponderea conteaza, nu?Intre exceptiile de care vorbeam se inscrie si cotidiana  rubrica de ,,SPORT”, cea care n-are totusi nimic cu sporturile, ci doar cu tenisul si, bineinteles, cu eterna si prea mult laudata Halep!

 

Practic, nu-i zi in care tenisul si Halep sa nu acapareze in exclusivitate intreaga rubrica! Celelate sporturi nu conteaza! Rar mai scapa, pe ici, pe colo, cate ceva de prin fotbalul (de preferinta international) si doar ATAT! Astazi insa, s-a intamplat ,,minunea”: lipseste, cine credeti?

Tenisul, implicit, Simona Halep! Atunci m-am intrebat si ma intreb exact ce spune si genericul de mai sus: o fi doar asa odata, ca-n povesti sau doar un, sa-i zic, accident redactional?! Sau o… grava eroare ce mi-a sugerat tematica articolului? Raspunsul il voi gasi desigur, in ziarul de maine care sper sa nu confirme similitudinea intamplarii cu povestile din copilarie! Pe atunci, prin acei ani de neuitat, plini de naivitati, nazdravenii si intamplari sugubete, povestile erau credibile.

Acum insa, nu!Asadar, pe maine cand, ca deobicei voi cumpara gazeta ,,Adevarul”, cu sau fara numai… tenis! Doamne ajuta!

Marc Ciubotaru

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Ciobanul cu laptop

Lucram la prima editură. Să fi fost prin anul Domnului 2005. Criza era departe, viața era frumoasă. Mă angajasem de...

Ce este ginecomastia?

Ginecomastia este termenul medical pentru sânii bărbătești măriți în volum. Adică manboobs, bărbat cu sâni. Cauzele acestei boli sunt foarte...

Cum aleg un Centru de Limbi Straine pentru copilul meu?

Alegerea unui Centru de Limbi Strane pentru copii poate fi o alegere destul de dificila, in cazul in care nu...

Close