Să fiu nebun să-mi iau mașină nouă!

Hai să vă spun eu ce cred despre mașinile astea noi. Și de ce v-aș sfătui să nu vă luați mașină nouă.
Majoritatea sunteți șoferi da? Oare câți din 10 sunteți mulțumiți de drumurile noastre? Dar de ceilalți participanți la trafic? Ce părere aveți despre taximetriștii care se bagă peste tot?
– Lasă bă că e mașina de la muncă, mă doare-n fund, că are Casco firma.

Sau cei cu mașini micuțe sau motociclete:
– Mă pot strecura printre ei ușurel, fără probleme.

Însă cei mai periculoși sunt ăștia cu mașini mari. SUV-uri, jeepuri. Ăștia sunt cei mai ai dracu în trafic.
– Am Jeep bă! Toți se dau la o parte ca să nu mă sui pe ei. Că numa cu bara din față distrug tot fără să se zgârie.

Aia e mentalitatea noastră de șoferi. Iar cei cu mașini normale avem de suferit. Mergi normal pe stradă și-ți vine un descreierat pe contrasens și te omoară. Sau îți omoară toată familia și doar tu scapi, dar rămâi paralizat. Tu mergând regulamentar. Numa că pe partea ailaltă a fost o vedetă de televiziune. Avea Mercedes ML și a depășit neregulamentar. E doar un exemplu.
Și dacă tot am vorbit de accidente, hai să vă și arăt câteva. Ca să vedeți ce puteți păți.

car-1 car-5

car-2

car-3

car-4

car-6

car-7

car-8

car-9

car-10

car-11

car-12

car-13

car-14

car-15

car-16

car-17

car-18

car-19

car-20

Acum, să zicem că suferiți accidente ușoare. Adică scăpați toți cu viață. Însă BMW-ul de 30j de mii de euro e praf. Și te-ai chinuit să-l cumperi. Ai vândut apartamentul părinților după ce ei au plecat la Dumnezeu. Acu ai rămas c-o grămadă de fiare, Toată munca părinților tăi care și-au rupt de la gură e-n fața ta, nefolosibilă. Ce-ai rezolvat cu asta?

Eu d-aia mi-aș lua mașină la mâna a doua. Foarte serios vorbesc. De ce să dau 30.000 de euro pe o mașină, când o pot lua la sfert de preț? O iau cu 7000 cu tot cu înmatriculare, acte și asigurare. Sau mult mai ieftine. Vrei mașină mică, de oraș, să fii agil în trafic, să te duci până la supermarket, până la serviciu. De ce să dai 7000 de euro pe una nouă, când o poți lua la 1200 de euro? Și bună. Dacă tot ești șofer, musai trebuie să știi un mecanic. Ia-l cu tine, îi dai 100 de lei și-ți spune ăla care mașină e fără rugină și care e OK să o iei. Eu așa aș face, pe cuvânt. L-aș lua pe Dorel cui mine și-am merge pe Autodel. Eu aș alege câteva mașini, ne vedem cu oamenii și apoi cu ajutorul lui Dorel o aleg pe cea mai bună. La raportul calitate-preț mă refer.

Și c-o mașină de 1000 de euro parcă nu mai urli de durere când dă un cretin în tine și-ți îndoaie portiera nu? Că nu e ca Maybachul lui Gigio, s-o îndrepți cu ranga apoi să plătești 1000.000 de euro s-o repare-n fabrică…

Comments

comments

5 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.