Să protestăm!

Știm că o zicala sună cam așa “românul s-a născut poet“. Mai nou, românul s-a născut protestatar.
Așa că hai fraților să protestăm toți. Cum s-a ieșit anul trecut în stradă. Că vrem pe Băsescu jos.

De fapt s-a ieșit în stradă că vrem SMURD-ul. Apoi de la SMURD la “Jos Băsescu” n-a fost decât un pas, de altfel firesc.
Eu n-am ieșit în stradă niciodată. Pentru că știu că nu pot schimba nimic. Cu mine în plus sau în minus, e aceeași chestie. Criticați-mă cât vreți. E ușor să stai în fața calculatorului să scrii. Știu și eu asta. Însă m-am să ies în stradă să iau bătaie degeaba. Revin pe acest subiect.

Mai nou s-a protestat împotriva exploatării de la Roșia Montană. Cu ajutorul lui Emil, am înțeles și eu ce-i cu subiectul ăsta.
ȘI CU ACESTE CONDIȚII DE TOATĂ JENA, NU SUNT DE ACORD CU EXPLOATAREA!

Asta nu înseamnă că am să ies în stradă să urlu “jos cu trădătorii de țară”. N-am să ies deoarece primează spiritul de turmă. Spiritul ăsta cu care noi ne-am născut și vom muri. Văd printre protestatari tineri sub 30 de ani. Sau părinți cu copii mici. Pentru că, nu-i așa, noi protestăm pașnic. Și Băsescu își va da demisia imediat, umil. Și toată țara va înflori. Se va extrage singur aurul din munți, câinii vor umbla iar cu covrigei și brânzoaice în coadă.

Hai totuși să fim serioși nițel. Să analizăm ceva. Dacă tot vrem să facem ceva, hai să ne vorbim să facem. Să punem mâna să lucrăm la ceva. Petițiile pe Facebook sunt un rahat. Dar nu pricepeți. N-au nicio valoare. Cu protestele pașnice nu vom face nimic. ATENȚIE. NU INSTIG LA VIOLENȚĂ!

Oricum totul se face prin acte. Putem da statul român în judecată. Pentru trădare, asta cu privință la contractul Roșia Montană. Există Tribunalul de la Haga. Care nu mai e controlat de Băsescu sau de Voiculescu sau de Cutărescu.

Aia putem face. Însă nu văd pe nimeni să ia atitudine. Deh, nu-s bani de plătit avocați. Dar ca să ieși afară ai bani de suc și de șaorma? Să te dea pe sticlă în timp ce urli “jos Băsescu”, cu șaorma într-o mână și doza de bere în ailaltă. De alea cum de ai bani? Uite cum ai cheltuit 20j de lei ca să-ți fie bine. În loc să-i dai unui avocat care să te sfătuiască. 20 de la tine, 20 de la ăla, 20 de la ălalalt și se fac bani destui. Și putem lua un avocat foarte bun. Care să ne facă acte și tot ce ne trebuie.

proteste Dar e mai simplu să ieșim cu cortul în piața mare, să stăm turcește cu berea în față, Salam sau La la Band în căști (ăia mai duri așa ascultă Breaking the law…). Că suntem protestatari. Jos proiectul Roșia Montană.
Da, jos, de acord cu voi. Însă așa nu se face. Ce trecere avem noi în ochii autorităților? Cu pantaloni scurți, berea în mână și împingând căruțul copilului?
Așa ne vede toată lumea. Că se dă la TV protestul nostru. Și nu se văd mulțimi de oameni nemulțumiți. SE VĂD MULȚIMI DE OAMENI IEȘIȚI LA PLIMBARE!

În afară de asta, nu suntem deloc axați pe ceva. Dacă tot ieșim în stradă, apăi murim de gât cu autoritățile cu ideea noastră de bază. Am ieșit să urlăm “Jos Băsescu” și ne-am mulțumit cu “Jos Boc”. Acum am ieșit cu “huo proiectul Roșia Montană”, și am trecut imediat la “stârpiți câinii vagabonzi”.

Fiți naibii consecvenți! Vrei Băsescu jos? Ți-am zis calea cea mai bună. Vrei Roșia Montană cu aur și fără cianuri? Același drac.
Vrei țara stârpită de câini? Ia o poatră și dă-le în cap! Viața unui câine nu va fi mai presus decât viața unui om/ copil. Chit că javra e Rin Tin Tin sau Lassie, iar omul e un pui de țigan care oricum murea a doua zi de malarie.

NU SUNT DE ACORD CU UCIDEREA CÂINILOR! Cu toate că ce-am zis mai sus cu pietrele, așa ar suna. Am avut câini 20 de ani. N-a mușcat pe nimeni. Nici pe mine, nici pe străini. Câini diferiți, fără să-i dresez. Eram de acord cu primirea cățeilor în adăposturi, sterilizarea lor și darea spre adopție. Dar dacă în 30 de zile nu vine careva să ia cățelul și să aibă grijă de el, să se omoare. E nasol, dar altă soluție nu e. SUNT EXTREM DE MULȚI CÂINI FĂRĂ STĂPÂN, LIBERI PE STRĂZI!
Însă la noi vine un puțache de la nuș ce ONG, ia 10 câini că uite ce bun e la suflet, ȘI LE DĂ DRUMUL PE STRĂZI.
Și uite așa s-a rezolvat treaba asta a câinilor. Mai pe larg citiți la Sebastian.

Și uite că am uitat ideea de încheiere…

Mâine vă văd ieșind în stradă și protestând că în ciuda ieftinirii pâinii cu 2 bani, o luăm la același preț… Uite cum mass-media ne scoate ochii cu ceva. MINUNE DUMNEZEIASCĂ! S-A IEFTINIT PÂINEA. 

Nu-i nimic, mâine se vor scumpi benzina, cârnații, berea, produsele lactate, PIȘCOTURILE

P.S. ACEST ARTICOL NU ESTE PLĂTIT NICI DE BĂSESCU, NICI DE VOICULESCU, NICI DE CANADIENII CU ROȘIA MONATĂ, NU E PLĂTIT DE NIMENI. PENTRU MINE, ABSOLUT TOȚI SUNT O APĂ ȘI UN… RAHAT. PUR ROMÂNESC, NU TURCESC, DE TRANDAFIRI!

Comments

comments

7 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Mi-e silă!

De multă vreme voiam să scriu postul ăsta, şi o voi face acum. Îmi cer scuze din start dacă vor...

De ce sa optez pentru o poata automatizata?

Cei care au montate porti automatizate pot avea nevoie la un moment dat de diverse produse ce fac parte dintr-o...

Fericirea stă în lucrurile mărunte

Ce te face pe tine fericit/ă? Cu o astfel de întrebare reușești de multe ori să blochezi pe moment un om....

Close