Salvăm totul în cloud

Personal nu sunt încântat de spațiile de stocare oferite de diverse firme, unele chiar în mod gratuit. Ca să testez astfel de oferte, mi-am făcut conturi la câteva. Ba chiar la niște chinezi primeam 1 tera. Partea nasoală este că în afară de fișiere .txt, .doc (docx) sau .jpg, nu puteai urca nimic. Oricât de mici ar fi fost.
Acum folosesc doar Dropbox, de când cu gagiul de și-a “rătăcit” telefonul și după câteva luni, în contul de Dropbox îi apăreau poze făcute cu telefonul.

Când pornesc wirelessul, Dropboxul se umple de poze și filmări de pe telefon. Însă eu le iau și le copiez local, pe hard. Că de aia am 6 tera memorie. În principal plină de poze pe care le-am văzut o dată și filmări pe care nu le-am văzut deloc. M-apucasem acum câteva luni să fac o curățenie pe HDD-uri (oare a câta?) și-am dat de-o filmare din 2005. Realizată cu un Siemens CX65, eram al doilea din totă Casa Scânteii care deținea un telefon cu cameră foto/ video. Și probabil am fost printre primii care și-au făcut selfie la toaletă, folosind telefonul mobil.

Mă rog, ideea e că am hardrurile pline de informații de care nu am nevoie și nici nu voi avea vreodată. Și abia șterg din ele. Acum am început să șterg din filmele proaste, de duzină. Păstrez doar cele care mi-au plăcut extrem de mult. De genul “Green Mile“, “Shawshank Redemption” etc. Desigur, seria Terminator nu poate lipsi. Sau colecția de filme cu Clint Eastwood, Charles Bronson sau Chuck Norris.
Declaram în articolul despre packul de filme cu Charles Bronson că le voi pune în cloud. Ei bine, după prostia aia de 1 tera de la chinezi, la vreo 2 zile am văzut știrea cum că vreo 300.000 de conturi au fost sparte, iar poze și filmări cu vedete au ajuns pe net, spre deliciul cretinilor care n-au mai văzut țâță de femeie. Și de atunci am zis un “hell no!” informaíilor ținute așa, la neve.
cloud-data
Probabil că după ce voi umple și aceste HDD-uri cu informație, îmi voi lua altul. Numai că e mai greu să-l mai cuplez și pe ăsta. Carcasa are 3 sloturi de HDD, iar eu am deja 4, unul fiind pus direct pe jos, în carcasă, lângă sursă. Și nici fire de curent nu mai am libere, din moment ce placa video necesită 2 alimentări separate.

Dar și atunci voi privi cu scepticism sistemul de “cloud“. cum adică să nu-mi țin datele la mine? Cum adică undeva, pe niște servere… care au mai fost sparte de nu știu câte ori? Nu că aș avea eu cine știe ce date TOP SECRET, însă îmi place să le știu doar eu, nu orice haxor vrea să spargă vreun IP, unde se află ceva date.

Sursă foto: Cepis.org

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.