Salvează-ți relația de cuplu cu ajutorul unor ședințe de psihoterapie

Dacă te-ai gândit ca să apelezi la ședințe de psihoterapie de cuplu în București, îți recomand cabinetul Camelia Drăcsineanu. Este un psiholog experimentat în salvarea acelora ce au probleme aparent insurmontabile generate de viața în doi.

Acolo, la cabinetul ei, puteți avea șansa de a repara cu un ajutor specializat o relație aflată în primejdia iminentă de a se rupe și, în cazul soților, se poate evita de cele mai multe ori un viitor divorț traumatizat, mai ales dacă există și copii rezultați din căsătorie.

Așa cum persoanele fizice pot cere ajutor psihologic, cu speranța că vor găsi într-un cabinet de terapie un colac de salvare, tot la fel și un cuplu poate alege o asemenea cale modernă pentru a evita separarea.

Terapeutul de cuplu acționează cu alte mijloace decât un avocat sau un judecător. Din acest motiv este bine ca partenerii să știe că un set de ședințe de psihoterapie sunt diferite de cele de mediere sau de o judecată propriu-zisă la tribunal. Nu este vorba de un arbitraj în care se dă dreptate uneia dintre părți, nici nu se emit decizii definitive, precum cele dintr-o instanță de judecată.

Un psiholog, prin mijloace specifice, diferite de cele pe care le-ar folosi dacă ar fi vorba de o psihoterapie individuală, găsește anumite elemente comune de sprijin care pot face relația să meargă mai departe și să se dezvolte frumos.

Unul dintre secretele de a salva o relație de cuplu este aceea de a îmbunătății comunicarea, deoarece foarte mulți eșuează pe acest plan.

Foarte multe separări se produc din cauza neînțelegerilor ce apar în modul de exprimare al partenerilor, comunicare deficitară ce face ca mesajele verbale și non verbale ale celor doi să fie interpretate greșit.

Este dificil sau unul dintre ei să stea și să ghicească ce vrea celălalt, dacă partenerul nu exprimă clar ceea ce își dorește de fapt.

Al doilea pilon de bază într-o consiliere de cuplu reușită îl reprezintă identificarea acelor reguli după care funcționează relația respectivă.

Unele norme sunt mai ușor de descifrat, mai explicite, altele sunt implicite și sunt mai dificil de aflat. Oricum, aceste reguli stau la baza interacțiunilor dintre parteneri, de aceea trebuie ca să fie evidențiate pentru ca o psihoterapie de cuplu să fie eficientă.

Conflictul izbucnește atunci când există prea multe dezacorduri între ceea ce fiecare partener își dorește inconștient și ceea ce se petrece în realitate, în interacțiunile dintre cei doi.

În practică există multe cupluri unde există un război surd, care continuă până când emoțiile se amplifică peste o anumită limită și apare explozia ce poate duce la o ruptură definitivă în multe cazuri.

Pentru cine este benefică terapia de cuplu?

Această terapie este benefică tuturor acelor cupluri care își doresc cu adevărat ca să își îmbunătățească comunicarea, să își rezolve conflictele apărute sau, poate, doar să depășească o problemă apărută pe neașteptate, pe care nu o pot gestiona corect și care impietează grav asupra relațiilor.

Cât durează terapia de cuplu?

De regulă o psihoterapie de cuplu corect condusă poate dura de la 3 la 12 luni.

Ședințele au la început o frecvență săptămânală, iar mai apoi bisăptămânală (în etapa de consolidare a rezultatelor).

 

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.