Scenariu posibil in cazul Patriciu

In ultima vreme, mai multe voci (printre care si a mea) vorbesc despre moartea suspecta a lui Dinu Patriciu. Pe scurt, noi credem ca acesta si-a inscenat moartea. O zicala suna asa: “Daca ai bani, poti face orice. Poti scapa si de crima“.

Asadar, hai sa vedem un scenariu plauzibil in care poti scapa cu propria moarte. Inainte cu, sa zicem, jumatate de an, anunti ca esti bolnav grav. Iti raresti aparitiile in public, in caz ca esti o persoana obisnuita cu camerele de luat vederi.

Dupa 6 luni lasi un bilet de adio: “Ranile ma doare, nu vreau sa va mai chinuti cu mine. Va sarut pe crestet.” Si dispari.

Adica pleci cu avionul personal intr-o tara straina, la tratament. Ajungi acolo si te duci singur (fara bodyguard) sa te intalnesti cu un vechi prieten. Cine sa iti zica “nu te duce singur“? Dupa 2 ore te dau astia disparut ca te-ai dus pana la cafenea si nu ai venit inapoi. Plus biletul de adio gasit accidental sub pestele de pe televizor.

Se fac cercetari, chestii, socoteli. Om bolnav grav, mai avea putin de trait. Clar, a murit. S-a aruncat intr-un lac cu un bolovan de gat. Este declarat mort “in absentia“. Se face o inmormantare restransa, unde nicio televiziune nu are voie sa se apropie de cimitir.

Trec doi-trei-10 ani. Avand bani, o duci bine merci pe malul lacului Oarecare, la caldura, traind sub numele de John Smith. Si acolo, daca vrei, iti poti aduce (pe rand, sa nu bata la ochi), nevasta si copiii. Daca ii mai vrei pe aia si nu vreo amanta suedeza, model de lenjerie intima.

Ca sa revii in tara si sa nu te ia nimeni la bulau ca ti-ai inscenat moartea, zici asa:
“Eram bolnav. Voiam sa scap de toate. Am plecat pe Insula Pastelui. Ce va spun acum este ce mi-a spus Jimmy LaFayette, medicul de pe insula. La cateva zile dupa ce am ajuns aici, stand la umbra unui cocotier, o pala de vant a facut sa-mi cada in cap o nuca de cocos. Asa mi-am pierdut cunostinta. Cand mi-am revenit, am descoperit ca nu stiam cine sunt. Nici acum nu stiu“.

Si uite asa, revine decedatul la viata. Nestiind cine e si ce-a facut in “viata anterioara” si beneficiind de-o lege facuta pentru puscariabili (OUG 13), acestuia ce i se poate intampla?
Da, boala grava a disparut cu desavarsire. Cine stia ca nuca de cocos in combinatie cu bananele sunt un remediu excelent pentru acea boala? Cel putin in cazul de fata. Metabolismul bun etc.

Asta mai face puscarie acum? A fost declarat mort. Doar toata lumea credea asta. Iar el zacea in nestire pe o insula fara internet (unde nu vedea stirile), fara ca macar sa-si stie propriul nume.

Case closed.

P.S.: Acest text este un pamflet. Este un scenariu posibil în care cineva își poate înscena moartea până se hotărăște să revină la viață.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read more:
Cum alegi facultatea pe care o vei urma?

Cel puțin jumătate dintre studenții din anul 1 abandonează studiile universitare după doar câteva luni, fiind nemulțumiți de alegerea făcută....

Ipocriților!

Hai că a mai reușit careva să mă scoată din sărite. Un ipocrit fără pereche. M-a scos dintr-un grup. Select...

Numărul cititorilor de benzi desenate din România a crescut de 15 ori în ultimii 3 ani

Potrivit reprezentanţilor HAC!BD, editura specializată în comic-books care deține în portofoliu atât titluri fantasy precum „Harap Alb Continuă”, cât și...

Close