SCHIMBATI- LE DENUMIREA!…

Aproape zilnic, ca orice iubitor al sportului, urmaresc cu viu si justificat inters mai toate rubricile profilate pe acest popular fenomen social. Atat pe cele din presa scrisa, cat si de la diferite posturi tv. Din pacate si cu o incapatinare greu de inteles, de la un timp , in unele ziare dar si tv- uri, rubrica de sport fie ca a capatat o alta conotatie, fie ca a devenit un fel de …ghiveci gazetaresc cu….,, de toate pentru toti”(mai putin insa pentru sau din sport!). Pe ,, podium”, ca sa folosc o treminologie adecvata, ziarul Adevarul si PRO,TV!

Bunaoara, in ultimile zile(cel putin 5- 6!), amintitul cotidian(dealtfel foarte citit si apreciat)si- a transformat in exclusivitaterubrica ,, SPORT “intr- o semipagina(sau chiar pagina) in care se scrie numai si numai de tenis! O fi, nu zic nu, tenisul un sport indragit, dar celelalte discipline?! Hai, spun tot eu, se mai intampla cate odata ca unele rezultate dobandite de tenismanii nostri(mai abitir, de omniprezenta… Halep)sa fie poate mai amplu comentate si,implicit, e nevoie de un spatiu tipografic ceva mai larg, dar nicidecum chiar zilnic! Astfel stand ducrurile, cititorii interesati si de alte sporturi ce fac?! Automat,vrei nu vrei, cauti alte ziare. Si atunci, nu- i o treaba paguboasa atat pt cititori cat, mai ales, pentru publicatia respectiva?!

Cam la fel, dar in alt mod, se prezinta situatia si la postul Pro.tv.

Acolo , rubrica aflata in discutie a devenit de mult mai multa vreme un fel de, cum ziceam, ,, ghiveci” cu de … toate! Ce cuprinde si ce predomina? Fara exagerare, aiureala! De la o prezentare a sumarului, facuta intr- un mod cu totul original, repezit si alarmist, de catre un asazis …comentator, tot repezit(care in loc de ,, cos” spune ,, cosi”,de Brasov- ,, Brasiov”s a m d) si pana la niste stirulite- mini, dezinformante sau ne insemnate si – n majoritate din sportul universal, dupa care, dar tot mini ,  clipuri. Clipuri numai din fotbal si tenis(cele mai numeroase tot de pe intregul mapamond si din care Halep,

Ronaldo, Gardiola si Messi nu pot lipsi!)! Pe la final,vine… soul rubricii,  de regula foarte bogat si variat in stiri si clipuri realmente penibile, trasnite: gaini care joaca…fotbal,

indivizi cu capete ,, postate” in nisip

, un catel …hocheist, tineri si copii  in ploaie

si multe, multe alte …gaselnite, cica , sportive!?

Constatand (vazand)toate aceste…curiozitati gazetaresti, in fapt, cum am mai spus,veritabile ,, trasnai”, nu poti decat, civilizat si chiar prietenesc, sa sugerezi mai marilor de pe acolo (de la Adevarul si pro.tv) sa- si schimbe genericul rubricii,, SPORT”, cu… altceva. Eventual: rubrica,, de tenis” , ,, de toate felurile”, ,, curiozitati” sau ,, stiati ca?…”! Asta ca sa stim si noi , ce citim sau la ce privim!..

Marc Ciubotaru

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Adie împotriva mafiei BOR

Text scrie de Adie. Text cu care rezonez în proporție de 90%. Text pe care era păcat să nu-l fac...

O nouă modă? Șemineul de apartament

Cred că în visele multora dintre noi apare o casă, o curte mare cu piscină, o mașină scumpă, sau poate...

Manafu ne cere ajutorul

Vreun timișorean bun la suflet și cu ceva locuri de muncă? Mai există așa ceva? Păi când cere Manafu așa...

Close