Sergio și apartamentul de lux

Sergio e un italian care învârtea ceva afaceri în România. În 2004 și-a cumpărat un apartament de lux la Piața Alba Iulia, chiar în rond. În bloc erau numai notari, avocați, chirurgi, actori, crema cremelor. Numai că Sergio dacă stătea în apartament 3 luni pe an, era mult. Venea rar la apartament, căci venea destul de rar în țară. În 2008 un avocat a vrut să-i cumpere apartamentul pe-o căruță de bani.
apartament

Italianul n-a vrut. Că-i trebuie. În 2009 Sergio căuta clienți să le vândă apartamentul. Nu l-a vândut că n-a scăzut deloc la preț. În 2010 prețurile la apartamente aproape că se înjumătățiseră. Sergio era disperat. A mai scăzut 10.000 de euro la apartament, dar tot degeaba, nimeni nu voia să-l cumpere.
Era și greu să-și găsească ceva clienți, dacă venea doar câteva luni pe an în țară.
Până la urmă a lăsat cheile unui prieten care avea o agenție imobiliară.
– Mă Gigi, ocupă-te tu de apartament, vezi dacă se mai sparge vreo țșeavă ceva, ia cheile. Și vinde-l mă, vinde-l că n-am ce face cu el!
– Segio, mai lasă din bani mă. Mai scade 10 mii și ți-l vând!
– Nu, exclus. E apartament de lux! Ar însemna să-l dau sub prețul cu care l-am cumpărat eu!
– Păi așa e piața acum, s-au ieftinit toate. E vremea de cumpărat acum, nu de vândut.
– Nu, nu și nu!

cockroach6 Și-am ajuns în 2014. Sergio nu a reușit să vândă până acum apartamentul. Mai nasol e că apartamentul lui de lux e plin de gândaci. Au venit în anii ăștia cei cu dezinsecția de câteva ori. Au dat în toate apartamentele, numai în al lui nu. Dacă nu era acasă… Și uite-asa, când într-o zi s-a dus Gigi cu un potențial cumpărător să vadă apartamentul, s-au îngrozit. Casa colcăia de gândaci, care s-au refugiat în singurul apartament care nu fusese atins de otravă. Majoritatea morți, câțiva vii. Era plin, plin. Ca-n filmele de groază.

Clientului i s-a făcut rău de la stomac, a vrut să-l dea pe Gigi în judecată. Sergio a trebuit să vină în țară, să angajeze o echipă e inși ca să-i facă apartamentul lună, apoi firma de dezinsecție. Gigi nu vrea să se mai ocupe de apartamentul lui. Și-n continuare, Sergio nu vrea să lase la preț.

Morala? Degeaba ai ceva “de lux” dacă tu tratezi cu fundul acel ceva.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Nedumerire

Dragi spănăcei, cetitori fideli şi fidele ai Spanacului. Eu mare nedumerire am. De două săptămâni, domnul Gogu nu mă găseşte....

Un vechicul accesibil, perfect pentru transport marfa!

In momentul in care sunteti in cautarea unei remorci auto, trebuie sa stiti ca optiunile e care le aveti sunt...

Doi polițiști dansează

A apărut acest filmuleț, cu doi polițiști care dansează. Aceștia sunt în uniforme, în timpul orelor de muncă, în birou....

Close