Sergio și apartamentul de lux

Sergio e un italian care învârtea ceva afaceri în România. În 2004 și-a cumpărat un apartament de lux la Piața Alba Iulia, chiar în rond. În bloc erau numai notari, avocați, chirurgi, actori, crema cremelor. Numai că Sergio dacă stătea în apartament 3 luni pe an, era mult. Venea rar la apartament, căci venea destul de rar în țară. În 2008 un avocat a vrut să-i cumpere apartamentul pe-o căruță de bani.
apartament

Italianul n-a vrut. Că-i trebuie. În 2009 Sergio căuta clienți să le vândă apartamentul. Nu l-a vândut că n-a scăzut deloc la preț. În 2010 prețurile la apartamente aproape că se înjumătățiseră. Sergio era disperat. A mai scăzut 10.000 de euro la apartament, dar tot degeaba, nimeni nu voia să-l cumpere.
Era și greu să-și găsească ceva clienți, dacă venea doar câteva luni pe an în țară.
Până la urmă a lăsat cheile unui prieten care avea o agenție imobiliară.
– Mă Gigi, ocupă-te tu de apartament, vezi dacă se mai sparge vreo țșeavă ceva, ia cheile. Și vinde-l mă, vinde-l că n-am ce face cu el!
– Segio, mai lasă din bani mă. Mai scade 10 mii și ți-l vând!
– Nu, exclus. E apartament de lux! Ar însemna să-l dau sub prețul cu care l-am cumpărat eu!
– Păi așa e piața acum, s-au ieftinit toate. E vremea de cumpărat acum, nu de vândut.
– Nu, nu și nu!

cockroach6 Și-am ajuns în 2014. Sergio nu a reușit să vândă până acum apartamentul. Mai nasol e că apartamentul lui de lux e plin de gândaci. Au venit în anii ăștia cei cu dezinsecția de câteva ori. Au dat în toate apartamentele, numai în al lui nu. Dacă nu era acasă… Și uite-asa, când într-o zi s-a dus Gigi cu un potențial cumpărător să vadă apartamentul, s-au îngrozit. Casa colcăia de gândaci, care s-au refugiat în singurul apartament care nu fusese atins de otravă. Majoritatea morți, câțiva vii. Era plin, plin. Ca-n filmele de groază.

Clientului i s-a făcut rău de la stomac, a vrut să-l dea pe Gigi în judecată. Sergio a trebuit să vină în țară, să angajeze o echipă e inși ca să-i facă apartamentul lună, apoi firma de dezinsecție. Gigi nu vrea să se mai ocupe de apartamentul lui. Și-n continuare, Sergio nu vrea să lase la preț.

Morala? Degeaba ai ceva “de lux” dacă tu tratezi cu fundul acel ceva.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.