SF, mai aproape de realitate

Cine zicea că Science-Fictionul este doar așa, o poveste pentru copii, îl rog să citească mai jos.
De-a lungul timpului, au fost destule filme și seriale SF. Mare parte din aparaturile acelea s-au materializat în lumea reală. Ee exemplu, în Star Trek (serialul din 1966-1968), comunicatoarele semănau izbitor cu ceva ce aveam noi acum 10 ani. Telefoane mobile cu clapetă. Evident, omenirea încă n-a ajuns să se poată deplasa cu viteza luminii sau chiar mai mare, însă multe alte dispizitive din filmele SF s-au adeverit.
Haideți să vedem ce-au mai descoperit acum niște cercetători. Și zic cercetători pe bune, nu “britanici” care au descoperit că Ștefan Bănică e țigan sau că flatulența miroase a sulf.

O echipă condusă de o femeie, profesoară la Universitatea Rice din Texas, au descoperit un aliaj de metal de 4 ori mai dur decât titanul. Aliajul este format din aur și titan, topite împreună. Aliajul este mult mai bun pentru protezele de otel, care trebuiesc schimbate la 10-15 ani, acestea putând să-l ajute pe pacient peste 50 de ani. Așadar, adamantiumul din Wolverine este real. Mai mult, cercetătoarea care-a descoperit acest aliaj este româncă, pe numele său Emilia Moroșan. Aceasta a primit din partea președintelui Statelor Unite, Barak Obama, diplomă pentru excelență în cercetare.

Aliajul, numit Ti3Au se dorește a fi noul metal folosit în implanturile atât dentare cât și ale articulațiilor (de exemplu, la șold).

Sursa

Așadar, putem declara că descoperitorul adamantimului este un român?
titan

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.