SF, mai aproape de realitate

Cine zicea că Science-Fictionul este doar așa, o poveste pentru copii, îl rog să citească mai jos.
De-a lungul timpului, au fost destule filme și seriale SF. Mare parte din aparaturile acelea s-au materializat în lumea reală. Ee exemplu, în Star Trek (serialul din 1966-1968), comunicatoarele semănau izbitor cu ceva ce aveam noi acum 10 ani. Telefoane mobile cu clapetă. Evident, omenirea încă n-a ajuns să se poată deplasa cu viteza luminii sau chiar mai mare, însă multe alte dispizitive din filmele SF s-au adeverit.
Haideți să vedem ce-au mai descoperit acum niște cercetători. Și zic cercetători pe bune, nu “britanici” care au descoperit că Ștefan Bănică e țigan sau că flatulența miroase a sulf.

O echipă condusă de o femeie, profesoară la Universitatea Rice din Texas, au descoperit un aliaj de metal de 4 ori mai dur decât titanul. Aliajul este format din aur și titan, topite împreună. Aliajul este mult mai bun pentru protezele de otel, care trebuiesc schimbate la 10-15 ani, acestea putând să-l ajute pe pacient peste 50 de ani. Așadar, adamantiumul din Wolverine este real. Mai mult, cercetătoarea care-a descoperit acest aliaj este româncă, pe numele său Emilia Moroșan. Aceasta a primit din partea președintelui Statelor Unite, Barak Obama, diplomă pentru excelență în cercetare.

Aliajul, numit Ti3Au se dorește a fi noul metal folosit în implanturile atât dentare cât și ale articulațiilor (de exemplu, la șold).

Sursa

Așadar, putem declara că descoperitorul adamantimului este un român?
titan

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Copanul zburător

Am ieșit azi la o plimbare cu soața la braț. Mergând liniștiți pe drum, vedem cum un câine maidenez se...

The Shield – un serial excelent

Azi vreau să vă povestesc despre "The Shield", probabil unul dintre cele mai frumoase seriale polițiste. Povestea se învârte în...

Ce vor femeile?

Am descoperit ce vor femeile! Întrebarea care a înnebunit mii de cercetători (toți bărbați) din toate colțurile lumii era extrem...

Close