SFATURI PENTRU NOUL AN!…

Fiecare inceput de an este ca o gura de aer proaspat, ca dimineata unei zile in care simtim ca putem face absolut orice. Sau cel putin asa ar trebui sa fie! Daca doriti ca in Noul An, 2018, sa fiti mai sanatosi, mai buni, mai productivi si mai fericiti, atunci sfaturile de mai jos va vor fi, probabil, de folos impulsionandu-va in atingerea scopului propus. Totul, sau in mare masura, reusita deplina depinde numai si numai de dumneavoastra. Asa ca, cititi cu atentie, meditati si decideti pe care sa le aplicati!

– Mancati mai sanatos, renuntati la fast-food si la produsele semipreparate. Intregul organism va avea doar de castigat.
– Obisnuiti-va sa fiti mai indulgenti cu cei din jur. Iertarea inseamna un pas inainte, inseamna progres si liniste sufleteasca
– Norocul este pentru oamenii curajosi. Daca exista lucruri pe care regretati ca nu le-ati facut, poate este momentul sa va asumati mai multe riscuri si sa profitati de toate oportunitatile care va ies in cale, fara teama.
– Lasatul pe maine al lucrurilor pe care le puteti face astazi nu face decat sa va tina pe loc. Oamenii nu pot evolua si avansa daca amana la nesfarsit sa-si rezolve problemele.
– Candva, Warren Buffet spunea ca oamenii sunt atat de puternici precum cea mai mare slabiciune a lor. Daca vi se pare ca ati exagerat cu bautul sau fumatul in anul care tocmai a trecut, incercati sa faceti ceva pentru a diminua consumul excesiv al alcoolului sau al tutunului.
–  Invatati lucruri noi in fiecare zi. Aceasta va poate schimba viata. Oamenii de succes nu se opresc niciodata din a invata cate un lucru nou in fiecare zi, fie el oricat de marunt. Nu trebuie sa alocati mult timp acestei activitati, este de ajuns sa va uitati la un clip de pe YouTube despre ceva ce nu stiati. Chiar in timpul micului dejun, de exemplu.
–  Obisnuiti-va sa cititi macar cateva pagini in fiecare zi. Optinuile sunt nelimitate, totul este sa va faceti un pic de timp, zilnic, pentru a patrunde in lumea uimitoare a cartilor.
– Nu omiteti nici distractiile! Este important sa alocam timp si activitatilor care ne bucura. Oricine are nevoie de distractie. Iesiti mai des cu prietenii, radeti si dansati mai mult.
– Oamenii cu adevarat fericiti stiu sa aprecieze lucrurile marunte din viata. Fiti multumiti de viata pe care o aveti, indiferent de cum este ea.
– O mare insemnatate are si programul zilnic. Imbinati armonios orele de odihna (somn), cu cele de activitate (intelectuala sau fizica). Treziti-va ceva mai devreme. Aceasta poate fi o adevarata provocare pentru multi, dar trezitul mai devreme are o multitudine de beneficii. Explicatia este una cat se poate de logica: ne trezim mai devreme, avem mai mult timp sa facem mai multe lucruri, suntem mai productivi si cu un pas inaintea tuturor.

Cum spuneam, toate acestea sunt doar cateva sfaturi, pur teoretice, unele deja confirmate de practica, de viata de zi cu zi. Nu sunt dogme si nici principii universal valabile pentru toti, asa cum, daca navigati pe internet, veti mai intalni probabil si altele, la fel de (sau mai) utile. De la caz la caz, dupa preferinte, ramane acum doar sa alegeti. Eventualele rezultate le vom putea afla, dupa un timp, chiar si prin proximele dvs. comentarii, nu? Mie nu-mi ramane acum, decat sa va urez succes in acest Nou An!

Marc Ciubotaru

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.