Sfaturi practice de amenajare a holului de la intrare

Holul de la intrare este o încăpere importantă, fiind spațiul care face trecerea între celelalte camere și totodată primul contact pe care îl au oaspeții cu locuința. Cu toate acestea, atunci când amenajăm casa, este posibil să nu acordăm o atenție în aceeași măsură cu a celorlalte încăperi.

Așadar, atunci când decorezi acest loc, nu ar fi rău să cauți surse de inspirație pe Pinterest sau în revistele de specialitate pentru a-l transforma într-un spațiu plăcut care să fie complet funcțional, dar și estetic. Iată câteva sfaturi practice care te pot ajuta să amenajezi holul cât mai creativ:

  1. Ține cont de dimensiunea holului

În primul rând, va trebui să te gândești la felul în care îl vei amenaja în raport cu spațiul de care dispui. Un hol mic permite un alt tip de decor spre deosebire de un hol mai mare. Atunci când nu ai foarte mult spațiu la dispoziție, spre exemplu, dacă ai un hol îngust, ar fi indicat să nu așezi multe elemente de mobilier, altfel riști să creezi o senzație de aglomerare. De asemenea, poți opta pentru mai multe cuiere de perete și pentru un organizator sau un suport de pantofi.

  1. Optează pentru o luminozitate sporită

Un alt sfat pe care l-ai putea urma atunci când amenajezi holul este să optezi pentru un grad sporit de luminozitate. Așadar, dacă holul nu are ferestre și nu permite accesul luminii naturale, ar trebui să alegi culori pastelate pentru a înviora cât de cât atmosfera. Dacă în schimb există ferestre în spațiul de trecere, atunci  cu siguranță poți alege tonuri vesele sau închise. Un grad maxim de luminozitate contribuie la obținerea unui efect de spațiozitate, cu toate că holul nu este atât de întins.

  1. Stilul în care decorăm vestibulul

Contează foarte mult cum așezăm elementele decorative în acest spațiu pentru ca fiecare piesă să aibă o potrivire perfectă în decor, obținându-se astfel o compoziție unitară. De asemenea, ar trebui să respectăm regulile impuse de stilul ales în toate încăperile. 

  1. Alege un design funcțional

Există persoane care sunt pasionate de design interior și care susțin că fiecare obiect pe care îl așezăm în hol ar trebui să aibă o utilizare practică. Spre exemplu, alegerea unor elemente funcționale pot conferi eleganță la nivelul întregului decor al casei. Astfel, din punct de vedere estetic, este recomandat să ținem cont de mai mulți factori (de forme, de culori, de texturi și bineînțeles, de raportul dintre dimensiunile fiecărui obiect).

Ce elemente funcționale poți alege

Există  anumite obiecte utile pe care le poți așeza în holul de la intrare și care se pot integra într-o ambianță perfectă:

  • Cuierul de perete

Un sfat care te poate ajuta să economisești mai mult spațiu este renunțarea la cuierul clasic – de sine stătător în favoarea unui cuier aplicat pe perete sau a mai multor cuiere care să confere un plus de stil încăperii. În zilele noastre, există o sumedenie de cuiere moderne sau vintage din care poți alege un model care să se potrivească cu vestibulul tău.

  • Alege un dulap modern sau un dressing

Dacă dispui de un hol cu dimensiuni mari, poți alege un dulap modern sau un dressing în care să depozitezi haine.

  • Oglinda

O altă piesă de mobilier care își găsește o utilitate practică în hol este oglinda. Există o sumedenie de modele pe piață la care poți apela atunci când ești în căutarea de soluții de amenajare.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.