Și mai zic unii că ungurii sunt animale proaste…

De azi mi-am schimbat mentalitatea. O mentalitate greșită, dobândită de-a lungul timpului de la diferiți români care trăiau în jurul meu. Nu știu cu ce ocazie s-a dezvoltat ura asta a românilor față de unguri.
– Bozgori idioți!
– Vor să ne fure Ardealul!

Am înțeles că ungurii nu vor să ne fure Ardealul. Am văzut ce înseamnă să fii ungur, ce înseamnă civilizația în Ungraria, în 1996. Când noi nu găseam un coș de gunoi în tot orașul (cred că vă aduceți aminte), pe autostradă la unguri exista coș de gunoi din 500 în 500 de metri. Apoi orașul, curat, nu plin de gunoaie ca Bucureștiul.
am văzut o singură chestie care nu “se pupa” cu Budapesta aia frumoasă. Un cerșetor. Unul singur, căuta în gunoaie. Însă nu era beat, nu puțea, nu urina pe unde apuca. Era doar trențăros îmbrăcat ți căuta în tomberon. Unul din grupul nostru, ca să arate cât e el de mărinimos cu “un bozgos jegos” i-a dat 5 forinți parcă. Omul ăla i-a mulțumit așa frumos (am înțeles din limbajul trupului) încât românului i-a rămas în gât zâmbetul zeflemitor pe care voia să ni-l arate nouă, grupului.

După ce-am fost la un restaurant, la ieșirea din toaletă era un bol cu bănuți. fiecare lăsa cât voia, dacă voia. Un alt român a băgat mâna în bol să ia bănuții. Cine credeți că i-a dat imediat peste mână? Fix ăla care învățase o lecție de viață de la cerșetorul întâlnit în oraș.
Mă așteptam să ne bată ungurii pe stradă, doar auzindu-ne vorbind românește. Însă adevărul e că ne salutau și la ieșirea din magazine, chiar dacă nu cumpăram nimic.

Timpul a trecut, însă nu am uitat întâmplările acelea. Însă la TV și-n mass-media vedem cum ungurii vor să fure Ardealul. Numai aia vedem. Adevărul știți care e? Ungurii adevărați nu-i suportă pe extremiștii ăștia. Ungurii n-ai nicio treabă cu românii, ei știu să ne fie frați, nu-s învățați de mici să ne urască. O mică parte, da, însă nu există pădure fără uscăciuni, la fel ca și la noi în România. (din 2 situații nefericite cu “nu pot cere o pâine în Covasna în română“) noi am creat ura față de unguri.

Și ajung să vorbesc acum despre ce m-a făcut să scap de mentalitatea asta tâmpită. Dan.
Dan Nagy, român de naționalitate maghiară. Fără să-mi ceară nimic în schimb, omul mi-a făcut ceva la blog ce n-a știut să-mi facă nimeni. Chestii simpluțe, care însă îmi fac mie bucurie. Și mi-a aranjat 2 bloguri.

Și uite așa, un ungur a ajutat un român, complet dezinteresat. Iar pe mine, m-a făcut, o dată pentru totdeauna, să nu mai strâmb vreodată din nas când aud de unguri.

Și știți cine e animalul prost în toată povestea asta? Extremiștii (atât români cât și maghiari), precum și cei care pun botul la toate inepțiile lătrate de aceștia.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Povestea din Bilgewater – continuare

Partea I ACTUL I - PARTEA A II-A Așteptarea, Reuniunea, Artificii Sunt aici de câteva ore bune. Unii s-ar plictisi...

“Vai, ce criminali, dau jos bulina roșie de pe clădire!”

De vreo două zile a apărut o poză pe interneți, în care sunt ilustrați un Dorel și un Gigel, care,...

A supraviețuit 14 luni pe mare!

O știe de-a făcut înconjurul lumii este cea a mexicanului Ivan Jose (după propriile spuse). Bărbatul, împreună cu un însoțitor...

Close