Sigur ai vrea să faci și tu o ușă secretă!

În mod sigur ți-ar păcea să construiești (sau să ai undeva în casă) așa ceva: un locșor doar al tău, cu o ușă secretă, care se deschide prin acționarea unei cărți, statuete sau ceva pârgie ascunsă.

Eu mi-am dorit să am o chestie din asta ascunsă cam de când am început să citesc. Preferam cărțile de aventură (cu toate că nu am citit prea mult Jules Verne) și călătorii. Una din cărțile mele preferate este “Aventurile lui Gordon Pym” – de Edgar Allan Poe. citeam și mă cutremuram. Făceam pauză, mai citeam două pagini… Abia după ani buni am înțeles de unde i-a venit ăstuia genialitatea cărților și poeziilor: de la opiu!

Însă, trecem la camera ascunsă. S-a folosit o carte groasă de-a lui Jules Verne pentru a face “cheia” de deschidere a ușii. Inițial m-am supărat puțin, deoarece au stricat o carte. Apoi după aceea mi-am dat seama că nu se putea alege un autor mai bun pentru asta. Jules Verne râde mulțumit acum, acolo unde e. În aventura finală.

Nu stau să vă explic cum se face tot aranjamentul ăsta, însă îmi dau seama că-l puteți face și singuri. Sau, cu ajutorul unui prieten bun. Pentru un neinițiat, să zic, i-ar lua o săptămână pentru a termina acest proiect extraordinar. Rămâne de văzut unde am loc liber (deoarece nu vreau să-mi fac găuri în pereții de rezistență, cum au făcut vecinii mei) și să mă apuc și eu de acest proiect DIY. Sau, se poate face la o scară mai mică, o simplă ușă (de la dulapul de medicamente), al cărui mecanism să fie mascat de-o carte.

Pentru a vedea, pas cu pas, cum s-a făcut proiectul despre care am tot vorbit, vă invit să vizionați filmulețul de mai jos.
Succes la construit!

Comments

comments

5 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read more:
Tenisii barbatesti de pe Modlet.ro cu care puteti strabate lumea in lung si-n lat

Tenisii barbatesti au reprezentat intodeauna o varianta perfecta pentru domnii adepti ai confortului. Si cum aproape toti barbatii sunt „fanii”...

Scrisoare deschisă

A venit și vremea asta! Să public o scrisoare deschisă către bloggerii din România. O palmă morală care pe mine...

Cum sa memorez mai usor?

De multe ori suntem nevoiti ca atunci cand citim o carte sa memoram anumite informatii. Nu oricine reuseste sa memoreze...

Close