Smartphone cu etilotest!

In preajma sarbatorilor, mai mult ca niciodata, romanul trage la masea. Si mult mai vartos ca de obicei. Din aceasta cauza, multe accidente sunt provocate cu aceste ocazii.

Si m-am gandit la o modalitate prin care multe accidente se pot preveni. Initial ma gandisem la un smartphone cu etilotest inclus. Adica duci telefonul la ureche si daca senzorul din apropierea microfonului detecteaza alcool in aerul expirat, iti taie apelul. Execptand, evident, apelurile catre serviciile de urgenta sau taxi.

etilotest

Insa, la fel de bine se poate adapta un etilotest si intr-un automobil. Daca se simte alcool in aerul respirat venind dinspre sofer, motorul se va opri. Si pe cuvant ca asta s-ar putea face extrem de usor. Si va fi si mult mai sigur pentru soferi si pietoni, oprind un inconstient care se urca beat la volan.

Ideea cu etilotest la telefon mi-a venit in urma a catorva convorbiri telefonice cu persoane aflate bine sub influenta alcoolului. Degeaba incerci sa te intelegi cu ei, nu va fi chip sa-i faci pe omul beat sa priceapa faptul ca greseste. Si decat sa-ti faci nervi aiurea, nu mai bine telefonul betivului inchide apelul?

As lasa libere apelurile primite, ca aici nu e vina celui baut ca vorbeste la telefon, doar el a fost apelat. Insa in cazul unui apel initiat, multe “nefacute” se pot elimina din spart.

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.