Soldați sau mercenari?

Plutonierul Iulian Dumitrescu și sergentul Adrian Vizireanu au fost uciși cu brutaliate într-un incident în Kandahar, Afganistan.
Condoleanțe familiilor. Este trist când moare un om.

Dar hai să extragem esențialul din această informație și s-o discutăm la rece. Soldații au fost uciși în Afganistan. Are România vreun război cu Afganistanul? Ce caută soldați români pe teritoriul Afganistanului? Că erau soldați, nu există niciun dubiu. Nu erau turiși plecați după cămile și checking-uri în locuri “neobișnuite”.

Ce este soldatul român? Un om care este ANGAJAT de România. Repet, angajat, nicidecum luat cu arcanul ca pe vremuri. Acum, dacă vrei să fii soldat, te angajezi. Dacă ai vârsta de până în 30 de ani precum și stare fizică bună.

Și ești plătit bine, nu cu 1500 lei lunar. Plătit bine, luptând unde îți spune angajatorul, adică, statul român. Și, vrei, nu vrei, te numești MERCENAR.

MERCENÁR, -Ă, mercenari, -e, s. m., adj. 1. S. m. Ostaș angajat cu leafă într-o armată (străină); fig. persoană care, pentru bani sau pentru unele avantaje materiale, face orice fel de servicii.

Așadar, angajat într-o armată. Poate fi ea și străină. Ești angajat al armatei române, care e “carne de tun“, alăîturi de alte țări în armata NATO. Și cdă noi suntem mebri NATO avem tot felul de foloase. Adică scut antirachetă, pentru care Putin a zis că vom fi primii vizați de niște bombe și rachete balistice. Alt folos care ar fi? Că efectiv nu văd nimic convenabil nouă. Trag de noi și rușii și NATO pentru deschiderea la marea Neagră. Și dacă e să vorbim de litoral 2016 nostru, nu mai găsești prețuri studențești, ca în trecut.

Da, regret faptul că românii mor luptând prentru nimic,
deoarece nici ei nu știu pentru ce luptă. Așa zisele “forțe de ordine” sunt un pretext. Ca să ascundă ce? Furt de petrol? asta e deja știut. Altceva? Ce se poate sustrage din Afganistan, o țară într-un război continuu de 15 ani, odată cu evenimentele de la 11 septembrie 2001.
merc

Nu e vina oamenilor care se înrolează. au copii acasă, care cer de mâncare, haine, jucării, rechizite școlare, minimul necesar. Și cum în românia mai tot e la pământ, atunci ne angajăm ca și carne de tun pentru alții.
“Ori că stăm în bază, ori cî luptăm pe front, salariul vine. Iar copiii o duc bine cu cei 2000 de euro lunar. Lipsește tati 6 luni de acasă, însă sunt mari șanse să vină înapoi.” – gândul oricărui român pe fronturi NATO.

Comments

comments

4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Bicicliști, vi se pregătește ceva!

Ai bicicletă? Perfect! Te va interesa articolul acesta! Energia ECO a devenit ceva la modă în ultimii ani, când toți...

Webstock 2015 – tentativa de live blogging

Am ajuns la Webstock si anul acesta, culmea, chiar de la prima ora. Asta după ce in anii precedenți întârziat,...

Ați dat buzna la Domo, flăcăi?

Conform Ziarului Financiar, Domo își închide TOATE magazinele fizice, urmând a rămâne doar cu cel on-line. Chiar pe magazinul on-line...

Close