Spioni de diamant

Un reportaj extrem de bine realizat. Despre cum în anii ’60, datorită spionajului tehnologic, România a devenit un important producător de diamante de cultură din Europa. Numai că, după venirea “capitaliștilor”, s-a ales praful de toată munca de peste 20 de ani. Din fabrica unde lucrau mii de oameni s-a ales… un parc de distracții, care acum e-n paragină.

Fabrica producea diamante sintetice de sute de milioane de dolari anual. Era, la vremea aceea, una dintre cele mai profitabile industrii din țară. Iar “Casa Scânteii” a fost construită în proporție cu 80% din banii proveniți de la această fabrică de diamante, atât de secretă încât nici acum nu se știu toate dedesubturile acestei afaceri.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Cypress Hill – Elephants on acid

Cei de la Cypress Hill și-au lansat ultimul album, Elephants on acid. Nimic ieșit din comun cu știrea, doar că...

Cel mai bun raport pret/calitate numai la Schoeller Allibert: producator boxpaleti pliabili si diverse alte solutii pentru depozitare si transport marfa!

Daca esti in cautare de solutii eficiente pentru ambalare, din plastic returnabile, Schoeller Allibert reprezinta solutia ideala avand peste 50...

Am luat carnetul!

Într-un final, după câteva încercări nereușite, am luat permisul auto! Vă las 2-3 minute să epuizați glumele cu "zi-ne pe...

Close