Șpiritul de glumă

Mă fraților, în ultima vreme mă uit printre bloagerii ăștia și mă iau cu mâinile de frunze.
Niciunul nu mai are șpiritul umoristic?
Ceva glumă? Mai știe cineva ce e aia și cu ce se mănâncă? (cu ciocolată cu alune!)

Nu m-ar deranja mult treaba asta dacă n-ar fi vorba despre bloggeri.
Dacă ar fi vorba de vatmanii de tramvaie, să-i ia gaia, uite că d-asta n-aș mai putea eu dormi noaptea. Că nea Gică de pe tramvaiul 36 n-are simțul umorului, se îmbată și-și bate nevasta cu prosopul ud de bere.

Mă, dar când e vorba de bloggeri… Asta mă doare. Chit că are pr 0 și 2 vizitatori pe lună. Participă la un concurs ceva, mai se bagă în seamă cu ăștia mai mari, e blogger, da? Că are 3 posturi despre cum i-a venit azi ciclul sau cum și-a luat ieri un ciorap alb și unul crem și-i era rușine să nu observe careva. Cu toate că avea cizme ugg în picioare. Ideea e că a scris, se consideră blogger.
Băi, și când asemenea oameni (încă îi consider oameni…) habar n-au de o glumă, mă simt jignit. Și mi-e silă că facem partea oarecum din același grup.

jokeÎn afară de poze tâmpite copiate de pe 9gag altceva nu li se mai pare comic.
Așa greu scriu articolul ăsta… în minte îmi vin numai cuvinte de laudă, cum ar fi neam, gâți, cățaua, ‘zgura…

D-aia îmi pare rău. Că dacă nici noi bloggerii nu mai avem șpiritul de glumă, atunci cine? Am râs mai mult la înmormântarea mamei decât la o întrunire d-asta cu bloggeri. Și nu e normal așa ceva.

E ca-n bancul ăla cu pescarul. Prinde unul peștișorul auriu și se uită la el ca tâmpitul. Peștișorul îl citește și-i spune scârbit:

– Zi mî ce vrei, gagică blondă cu țâțe mari, vilă cu piscină și un munte de bani, nu? Că unul nu știți să cereți un bilet la teatru, o carte bună…

Nu că eu ar fi Spanacul mare comic, dar când văd statuile astea printre noi… Zice unul o glumă la care ar leșina de răs și un surdo-mut, primește 3 likeuri de feisbuc și un zâmbet.

Pune alta o poză de toamnă și scrie 4 rânduri de genul
“amintirea ta e încă vie,
eu am rămas cu inima pustie,
și mi-e tare dor de tine,
hai iubitule-napoi la mine”

Și primește 400 de comentarii, cu viața trebuie trăită, vai nu te îngrijora, e balta plină de pește…
Sau, vai Emineasca blogosferei, hai să te pupăm, tristețea ta e așa frumoasă, ce suflet pur și gingaș ai tu, ce lecție de viață ne-ai dat, cât de mult te iubim, Andreea suntem alături de tine, chit că toate colegele tale au sărit la sol cu țâțele goale, noi te iubim nespus, binecuvântează-ne cu privirea ta…

Băi când văd asemenea tâmpenii mă ia greața mai rău ca la un film horror cu muci.

Îmi cer scuze cititorilor pentru aceste cuvinte care ne doare la șale, dar nu mai puteam ține în mine.

Șpiritul de glumă a început cu Abel și se termină în blogosferă? Lăsați naibii prostiile și măcar încercați să faceți o glumă. Din 10 tâmpenii tot va fi una la care să râzi…

Uitați-vă în jur, între atâția oameni gri e imposibil să nu vedeți gagica aia bună în roșu.
Ultima dată a văzut-o DanaP. Și-a descris-o cu-n real șpirit umoristic de laudă. De atunci jale neică… Nimic nimic. Chiar și articolele care se vor sobre sunt searbede.

Nu, dacă pui senzațional în titlu, e clișeu. E marcă înregistrată OTV. Te dă ăla în judegaură. Încearcă alte titluri, de genul ȘOC! INCREDIBIL. S-a născut găina cu două creste! Oamenii de știință sunt uimiți.

A, da… să nu uit. Poza e pusă la derută, să sperie turiștii. E O GLUMĂ BĂ! Vezi să nu te îneci râzând…

Happy Weekend!

Comments

comments

42 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.