Sportul – cea mai bună cură de slăbire!

Habar n-avem să slăbim. Degeaba băgăm în noi fel de fel de ceaiuri, de plante care mai de care mai exotice, de argilă, pietre, nisip fin și mii de alte produse. Nu slăbim orice am face.
O cheie este mișcarea. Nu zic neapărat sport, deoarece unii se pot gândi la mai știu eu ce sport foarte extenuant, un biatlon, un maraton, 20j de kilometri cu bicicleta, 30 de bazine de înot sau trei reprize de baschet.
Nu, vorbesc de ceva mișcare. Cică cea mai la îndemână mișcare pe care o putem face este banalul mers pe jos. Ia-ți o pereche de pantofi sport cu care să te simți foarte lejer în picioare și mergi. Azi dai ocolul blocului o dată, mâine de două ori, poimâine de 2 ori ocolul blocurilor vecine și tot așa.
V-am mai spus că am numai vecini de-a dreptul săriți de pe fix. Unul însă m-a făcut să mă apuc să urc pe scări până la șapte, unde stau. Gagiul ăsta urcă de la parte până la etajul 9 (uscătoria/ biroul administratorului) în fugă de 4-5 ori. eu abia urc până la șapte, iar pe la 4 încep să trag din greu.
Încet încet, de la un mers lejer poți trece la un jogging. Vine primăvara, sau pare-se că a venit, din moment ce azi am ieșit fără căciulă în cap și transpiram cu geaca de piele, cămașă + tricou.
În curând mă voi duce să alerg sau să pedalez în jurul stadionului. Și culmea, e plin de oameni. Toți cu role, biciclete sau alergând. Și voi avea cu cine să ies cu bicicleta, să nu care cumva să râdă cineva de mine că nu prea știu să merg. Mariusică mi-a zis că a luat o bicicletă excelentă de la JUSTFit
Și dacă tot mi-a zis că au oamenii produse de calitate, am aruncat și eu un ochi. Și mi-am propus să-mi iau pentru indoor o minge fitness. Asta în caz că mă plictisesc de atâta bicicletă. De fapt, mi se va urî de atâtea răni 🙂 Da, recunosc, încă nu-s as în bicicletă. Abia am mers 1 kilometru, însă e bine că vreau să mă apuc de ea.
Bun, deci mișcare afară înseamnă mers, apoi alergt lejer, apoi bicicletă. Asta se numește sport. Împreună cu o alimentație echilibrată, fără 3 șaorme cu de toate pe zi și fără chipsuri cu sucuri, se poate slăbi lejer 10 kilograme în 3 luni.
Văzusem cazul lui Drew Manning, care a șocat audiența în Statele Unite.
Drew Manning
Păi bine măi, dacă tipul ăla a putut, noi restul de ce să nu putem? Ce, om fi mai leneși decât el? E americanul ăla mai cu moț decât noi?
Nu, nicidecum. Aici urmează o a treia chestie care te ajută în călătoria ta către slăbit. Anume DETERMINAREA! din păcate, cam aia ne lipsește nouă cui desăvârșire. Nu că nu am putea face mișcare sau n-am putea ține un regim echilibrat. Că nu-i necesar să mâncăm numai chestii BIO, ECO, SCUMPE! Trebuie să avem acea determinare, văd, specifică americanilor.

Asta deoarece la ei, încă de mici, li se inoculează ideea de-a fi cel mai bun, de-a excela într-un domeniu care le place. Pare doar un cuvânt, însă ei le spun copiilor “Champ“. Campion azi, campion mâine, când abia stai în picioare, când crești ai deja fără să vrei doctrina asta cu “be the best” în sânge.
Așadar, se poate. Trebuie doar să ne ridicăm de pe canapea și să ieșim la aer. Me included!

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Cele mai bune negrese din lume!

Cine are poftă de prăjituri bune? Vă destăinui aici rețeta secretă de negrese a neveste-mii. Pe cuvânt, ies cele mai...

Proteste

Că tot e chermeză afară, mi-am adus aminte de un alt protestatar celebru, Faur Isaia. Ăla de l-a stropit cu...

Despre motociclete

În anii 40, aceste motociclete erau considerate arme. Deoarece le aveau în principal nemţii. Şi făceau un zgomot infernal, speriind...

Close