Stand-up și iarbă

Hai că uite m-apuc să aștern aici ceea ce voiam de ceva vreme să scriu.
Știți voi tot felul de stand-up mai mult sau mai puțini comici da?

Mă, tare am o nedumerire. DE CE NAIBA ÎN TOATE SPECTACOLELE LOR TREBUIE MUSAI SĂ ZICĂ CEVA DE IARBĂ?

Ce treabă are nene stand-up-ul cu iarba?
Că nu toți sunt frații de sânge cu Snoop. De-a stat 2 ore în culise de s-a afumat bine cu ceva iarbă indiană, apoi a început concertul în urletele delirante ale tuturor.
– EEEEEEE
– Snoop, Snoop!!!!!!!
– Mă-ta, mă-ta, mă-ta!

După o oră în care lumea începuse să vocifereze p-acolo, l-a trimis pe un grăsune, dracu știe ce DJ era ăla, care încă o oră a învărtit de niște discuri (vorba vine, un singur disc l-a hărtăpănit de făcuse șanțuri de plug în el), în timp ce fuma ditamai jointul și ni-l arăta, spunând:
– Got weed? Yeah, i got weed! You got weed? Weed? Got weed?

Așa și cu stand up necomicii de la noi. Cred că din 10-15 pe care i-am văzut vorbind de iarbă și cât de mișto e să droghezi așa, numai unul a fost comic. Restul… o apă și un pământ. Au impresia (total greșită băi flăcăi!), că dacă se urcă pe scenă rupți de atâta fumăraie, or să rupă și scena, că lumea va fi a lor. Că vor arunca spectatorii cu bani în ei mai ceva ca la nunțile unde cântă Guță și Salam.

Total greșit. Te urci pe scenă rupt de beat sau fumat (iarbă e noul culeanu și prea-uzitatul mișto), lumea râde de tine, nu de glumele tale răsuflate. Va râde de tine azi, va râde și mâine, apoi nu vor mai veni la niciun spectacol de-al tău.

Și vor da vestea și mai departe:

– Am fost la ăla la spectacol. S-a urcat pramatia fumată pe scenă. A bolborosit câteva cuvinte, a zis o pewla și un mumu, a mai și fumat ceva iarbă și gata spectacolul. Jalnică prestație, mai comică era faza când venea administratorul să ceară banii pe întreținere…

Așadar, sfatul meu. Dacă tot vreți să fiți comici de stați în picioare (eu n-aș putea deoarece am trac de scenă ceva de speriat și mă dor picioarele să stau juma de oră să-mi storc creierii pentru ceva comic), aveți grijă ce spuneți. Și mai ales atenție la ținuta de scenă. Că dacă vii în tricou și blugi, mai ești și fumat că așa e la modă, vei avea o prestație jalnică. Și riști să te dea lumea afară în șuturi dacă mai și zici ceva de fumat iarbă și efectele mișto… D-aia au succes comicii ăia în costume. Costume de consumator de iarbă dacă tot vreți, de campion la râgâit, bretele și ochelari imenși, pantaloni prea scurți și pantofi de lac. DOD FTW!

Spuneți ceva despre care n-a mai zis nimeni. Nu mai de iarbă. Alt subiect nu găsiți? Numa iarbă, pewla și mumu? Aia e comic în România? N-am văzut încă glume de cât de mișto e să zbori de exemplu. Sau despre efectul încălzirii globale bruște. Sau, mă rog, ar trebui să-ți vină inspirațiune de la fum, nu? Cel puțin așa vă lăudați.

Comments

comments

6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.