Sunt acumulatorii telefoanelor “consumabile”?

Ar trebui să avem în vedere ceva, de fiecare dată când ne gândim să achiziționăm o imprimantă. Anume, faptul că, acele cartușe ale imprimantei, sunt consumabile. Adică se consumă și-ți vor trebui altele noi. Și în mod sigur, mulți dintre noi și-au cumpărat, de-a lungul timpului, cel puțin o imprimantă. Dacă mai există persoane care consideră că, după ce și-au cumpărat o imprimantă, se pot apuca de listat o întreagă lucrare de licență, le sfătuiesc să citească mai jos, cu mare atenție.
ORICE IMPRIMANTĂ NOUĂ ARE CARTUȘELE ÎNCĂRCATE LA 25%.

Eu am pățit-o atât la un HP cât și la un Lexmark. Iar un cartuș nou costă 100-150 lei. Și să dai din 3 in 3 luni câte 600 lei (CMYK – 4 cartușe), parcă nu-i chiar de colea. Reîncărcatul cartușelor orginale e cu cântec. La cartușele de generație mai nouă (de prin 2010 încoace), trebuie schimbat și cip-ul, nu doar tușul. Iar chestia asta merge făcută de 3-4 ori, după care, va trebui alt cartuș original. Însă, din fericire, există sistemul CISS. Chiar zilele trecute am avut nevoie pentru un HP 8600 de la muncă de acest sistem. Nu l-am putut face să meargă deoarece ne trebuia cartușe originale, pline. Asta ca să reseteze nu știu ce eroare ce-o dădea imprimanta. Am timis-o la ei, au făcut-o, a venit înapoi înotând în tuș negru. Am curățat-o frumos, interior exterior și-am terminat treaba. Jumătate de zi am curățat la imprimantă, însă acum putem lista a la long.

Și revin la întrebarea din titlu
. Sunt acumulatorii de telefoane mobile tot “consumabile“? Nu vorbesc aici de faptul că trebuiesc reîncărcați din 1-5, chiar 7 zile, după noroc. De exemplu, la Samsunguri, am dat numai de baterii proaste. Și nu mă leg de faptul că Note 7 a luat foc/ explodat la reăncărcare, cum am citit niște titluri.
Când am luat S4, bateria mă ținea bine-merci cam 2 zile, cu folosit intens, muzică, jocuri, net pornit, filme. Apoi, după 2 luni maxim, bateria ținea doar o zi, folosită în același mod. Dacă în primele săptămâni mă culcam cu bateria 55%, după 2 luni vedeam 9-10% și trebuia să-l pun la încărcat.

La Note 3, aceeași chestie. (Exceptând când am ținut telefonul în stand-by pt. 10 zile) La Note 4, la fel. Bateria nu ține mai mult de-o zi, orice i-ai face. Adevărat este faptul că n-am luat o altă baterie, originală. Luasem pentru Note 4 o baterie de la chinezi. Ține o zi. Ajunge la 70% la sfărșitul zilei și se stinge telefonul. Îl pun la încărcat, îmi arată că bateria ar fi la 55%. Trebuie să-mi iau baterie nouă. Și dacă după 2 luni mă va ține tot o zi, atunci e clar. Samsung are bateriile trecute la “consumabile“.

La polul opus, cele mai longevive baterii par a fi cele de la Lenovo. Bine, un Lenovo de top nu ajunge nici la brâul unui Samsung bunicel, însă bateria ține și 3-4 zile. Cumnată-mea are un Lenovo Vibe 1 parcă și-o ține bateria 5 zile cu netul pornit non stop. Și vorbesc de internet pe mobil, nu pe Wi-Fi, care, se știe, îți consumă mai puțină baterie decât datele mobile.

Eu nu am apucat să testez telefoanele mai mult de o lună, așadar nu pot declara că bateriile de la Xiaomi și Meizu sunt mai bune. Așa mă ținea bateria și de la S4 la începuturi. Dar, dacă-mi aduc bine aminte, am avut un allview P6 Qmax cam 3 luni în probe. Și mă ținea bateria 2 zile cu netul pornit și jucat 2-3 ore non-stop pe zi.

Iar varianta cu “ia în geantă un PowerBank” nu mi se pare valabilă decât atunci când ai de mers în afara orașului, un munte, un Transfăgărășean, o Transalpina, să vezi frumusețile patriei, și-ți trebuie telefonul încărcat să faci 1000 de poze din care pui pe net 20 maxim, iar restul le “parchezi” undeva pe hard pentru eterninate, sau până la un format involuntar.

samsung-baterie

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Pisicile își bat joc de munca ta!

Am două pisici, după cum, unii dintre voi știți. Kittie și TC. Pisicuță și motănel. Le am de 9 și...

Top 10 wallpapere

Hai să avem și un top 10 wallpapere. Azi avem natura! Că, din păcate, ne-a cam părăsit vara și-a venit...

Cele mai emoționante poze din lume

Prima parte Urmează un nou episod cu cele mai emoționante fotografii din lume. Unele frumoase, unele emoționante, unele de-a dreptul...

Close