Suntem mai buni ca americanii! IAR!

Și uite când dau de vreo chestie d-asta mișto, musai e să vă spun și vouă despre ea. De data asta am văzut anunț mare făcut de Criserb: Românii au făcut o mașină mai bună ca Hummerul!

Zic “au făcut” în loc de “au produs“, deoarece mașina cu pricina este încă în stadiul de prototip.
Zdrăngăneaua se numește Ghe-O Rescue. Mă, nume mai românesc decât Ghe-O nu găseau nici dacă luat alfabetul. Serios.
Mașina a fost construită de BGS. Care e la ora actuală una dintre cele mai mai firme de securitate din România.
GHEO-O-RESCUE-sursa-ghe-o.com_-655x458

“Vehiculul GHEO-RESCUE poate fi echipat cu roți sau șenile pe roțile din spate, plug și GPS. El poate transporta până la 11 persoane și poate fi încărcat cu o tonă de apă pentru stingerea incendiilor, având în echipare două motopompe. Prototipul are o greutate de 3,2 tone, 5,2 metri lungime, 2,7 metri lățime și 2,4 metri înălțime.” – sursa

Are niște dimensiuni impresionante. Și după ce-am văzut videoclipurile am rămas cu adevărat uimit. Mă întreb însă care va fi consumul acestui colos. O trece de 35 de litri la suta de kilometri?

Însă nu doar modelul Rescue este construit de Ghe-O. Aceștia au mai produs două tipuri de autoutilitare de teren, Firefighter și Motorsport Extreme class. Mai multe puteți vedea pe site-ul lor oficial, Ghe-O.com

Și de ce zic că IAR suntem peste americani? Nu că le-am scoate Hummerul înzăpezit, ci pentru că, noi românii, am construit în 1994, primul buggy de teren, 100% românesc, numit Albinuța. Abia prin 1995 și americanii au produs ceva asemănător, însă fără succes. Modelul Albinuța a fost uitat cu timpul, fiind mușcat din toate părțile, la fel ca uzina ARO!

Modelul Ghe-O Rescue poate fi văzut la Salonul Auto București, până pe 20 octombrie. 

Comments

comments

8 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.