Supravegherea video, ce porcărie!

Pentru mine, supravegherea video era o porcărie. O violare a drepturilor mele. Nu vreau să fiu filmat/ pozat fără acordul meu. Ce, Reno Raines nu făcea la fel în “Renegatul“? Așa că huo cu supraveghere video că nu-mi trebe.
Asta până acum câteva luni. Când, într-o noapte, i-a apucat vrednicia pe niște nenișori să-mi fure bateria de la mașină. Că ce-mi trebuie mie baterie auto la Dacia 1310? Lasă că merge și dând la pedale, de ce să consum aiurea benzina? Ce, lui Fred Flintstone nu i-a mers?

Nervi, spume, morți și gâți cât cuprinde. Pentru 200-250 de lei. Și prin zonă am mai văzut vreo 2 Dacii în aceeași stare, capota deschisă. Numai că alea n-au mai fost mișcate din loc de peste 10 ani. A mea mai dăduse ture, mai sculase ceva vecini, mai o liniuță, mai un cerculeț în parcare la XXL. Chiar și așa, capota ridicată, încuietoarea desfăcută și bateria lipsă. Am intrat în mașină și săî-i la cheie în gol.

După vreo 2 săptămâni i-am povestit administratorului. Omul, fost pasionat de Dacii (are și el una de 29 de ani, ținută de vreo 7 numai sub prelată), mi-a zis că trebuia să anunț poliția.
– Ce să facă domne Poliția? Vin ăia sa vadă ce? Să constate furtul unei baterii de Dacia 1310? Ți-ai găsit…
– Se uitau pe filmări!
– Păi ce, credeți că i-a filmat careva?
– Da, avem supraveghere video și noi și blocul vecin. Și pe mașina ta bate camera ălora din spate!

M-a lăsat mască. Știam că avem camere de luat vederi în lift, la intrările în bloc, precum și la parter. Însă nu-mi dăduse prin cap că au și ăia de la blocul vecin. Care, culmea, dă exact pe mașina mea!

– Dacă ziceai și tu din timp, venea Poliția și lua înregistrările. Așa, se șterg după 7 zile.

Ce să mai fac? Trecuseră vreo 14-15 de atunci… Mi-am luat altă baterie (pe care o țin în casă) și încuietoare nouă. Și acum, la fiecare ieșire cu mașina, am grijă s-o poziționez exact în dreptul camerei de supraveghere a blocului vecin. Chiar și-așa, o alarmă auto n-ar strica, mai ales că am avut una meseriașă pe vremuri. Avea senzor de mișcare în habitaclu. Într-o zi, încuiasem mșina cu o muscă înăuntru. Și când a început aia să zboare, a pornit alarma.

Însă, până la o nouă alarmă, va trebui să mă bazez pe agerul ochi electronic. Și eu care mă feream ca prostul să nu fiu filmat…

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
I did it!

Când credeam că am găsit o temă super meseriaşă, am stricat tot. Am tras de widgets din sidebar înapoi în...

Poezie de dragoste

Iată dragii Spanacului c-a venit o nouă probă a Super-Blogului, de data aceasta de la Nemira. Și ce vor domniiile...

Prima modificare la Logan!

Ieri și azi am reușit să fac prima modificare la Logan. La ridicarea capotei, aceasta se ridică singură de la...

Close