Supravegherea video, ce porcărie!

Pentru mine, supravegherea video era o porcărie. O violare a drepturilor mele. Nu vreau să fiu filmat/ pozat fără acordul meu. Ce, Reno Raines nu făcea la fel în “Renegatul“? Așa că huo cu supraveghere video că nu-mi trebe.
Asta până acum câteva luni. Când, într-o noapte, i-a apucat vrednicia pe niște nenișori să-mi fure bateria de la mașină. Că ce-mi trebuie mie baterie auto la Dacia 1310? Lasă că merge și dând la pedale, de ce să consum aiurea benzina? Ce, lui Fred Flintstone nu i-a mers?

Nervi, spume, morți și gâți cât cuprinde. Pentru 200-250 de lei. Și prin zonă am mai văzut vreo 2 Dacii în aceeași stare, capota deschisă. Numai că alea n-au mai fost mișcate din loc de peste 10 ani. A mea mai dăduse ture, mai sculase ceva vecini, mai o liniuță, mai un cerculeț în parcare la XXL. Chiar și așa, capota ridicată, încuietoarea desfăcută și bateria lipsă. Am intrat în mașină și săî-i la cheie în gol.

După vreo 2 săptămâni i-am povestit administratorului. Omul, fost pasionat de Dacii (are și el una de 29 de ani, ținută de vreo 7 numai sub prelată), mi-a zis că trebuia să anunț poliția.
– Ce să facă domne Poliția? Vin ăia sa vadă ce? Să constate furtul unei baterii de Dacia 1310? Ți-ai găsit…
– Se uitau pe filmări!
– Păi ce, credeți că i-a filmat careva?
– Da, avem supraveghere video și noi și blocul vecin. Și pe mașina ta bate camera ălora din spate!

M-a lăsat mască. Știam că avem camere de luat vederi în lift, la intrările în bloc, precum și la parter. Însă nu-mi dăduse prin cap că au și ăia de la blocul vecin. Care, culmea, dă exact pe mașina mea!

– Dacă ziceai și tu din timp, venea Poliția și lua înregistrările. Așa, se șterg după 7 zile.

Ce să mai fac? Trecuseră vreo 14-15 de atunci… Mi-am luat altă baterie (pe care o țin în casă) și încuietoare nouă. Și acum, la fiecare ieșire cu mașina, am grijă s-o poziționez exact în dreptul camerei de supraveghere a blocului vecin. Chiar și-așa, o alarmă auto n-ar strica, mai ales că am avut una meseriașă pe vremuri. Avea senzor de mișcare în habitaclu. Într-o zi, încuiasem mșina cu o muscă înăuntru. Și când a început aia să zboare, a pornit alarma.

Însă, până la o nouă alarmă, va trebui să mă bazez pe agerul ochi electronic. Și eu care mă feream ca prostul să nu fiu filmat…

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
SECUII NU SUNT UNGURI ! ( partea a ll- a)

Continuam subiectul(tematica)cu cele scrise de dl. Napoleon Savescu/ RBN Press, in ,, Romania Breaking News": ,, Din ignoranta si din...

Cum e să rămâi în istorie pentru un singur cuvânt?

Și aici mă refer la filme. Cum e ca un actor să rămână celebru pentru un singur rol, cu o...

Top 5

Azi despre înscrisurile pe maşini. Moda e foarte la modă în Statele Unite, însă nici românii nu se lasă mai...

Close