TANAR TALENTAT SI PLIN DE INITIATIVA!

La vârsta la care alții încă se distrează pe banii părinților, un tânăr din Târgu Neamț, harnic si modest, a reușit să pună pe picioare o afacere sănătoasă, la propriu și la figurat. El a mizat pe cătină și pe trendul consumului de produse 100% naturale. A riscat din punct de vedere financiar, și-a sacrificat timpul petrecut cu familia ori cu prietenii, dar e convins că nu a fost în zadar.

,,Tot ce avem investit până acum este din fonduri proprii, se cofeseaza Paul Crețu, tânărul de 27 de ani, intr-un articol postat pe site-ul BREAKING NEWS. Investiţia este una destul de mare, aşa că am avut nevoie şi de un capital pe care l-am împrumutat. Unul din principalele riscuri asumate a fost investiţia financiară. Ideea înfiinţării plantaţiei a fost pentru a valorifica fructul pentru export. Când am înfiinţat plantaţia, pretul/kg la export era destul de mare, aşa că am făcut câteva calcule şi am decis că este o afacere rentabilă, care după 7 ani îşi va amortiza investiţia. Zis şi făcut, însă după 3 ani de la demararea proiectului, preţul la export s-a înjumătăţit. Am refăcut calculele şi am decis că nu mai este o afacere profitabilă, A trebuit să mă reorientez spre producţie.”

Povestea și-a urmat, in ani, cursul firesc prin înființarea ,,Orange Valley” la baza careia a stat, sta si se ghideaza: corectitudinea, calitatea si transparența. Acum, dupa aceste scurte precizari, mi se pare firesc sa intrebati: bine, bine, dar unde si cum se poate regasi ineditul produs 100% natural?

Raspunsul ni-l ofera chiar P. C., cel carea ales intre IT-ul de la Cluj si cătina de la Târgu Neamț, pe…. ambele, in care, spre lauda lui, se descurca de minune. ,,Deocamdată produsul ajunge la persoane fizice oriunde în țară, dar colaborăm și cu domeniul HORECA. Județele Suceava, Iași, Neamț și Cluj sunt cele unde ajung produsele noastre deocamdată. O să enumăr acum pentru dv. doar câteva avantaje în alegerea produsului Orange Valley:

– este un produs 100% natural, nepasteurizat și fără conservanți. Din documentarea pe care am făcut-o nu știu să mai existe un producător în România care să ofere aceste beneficii.
– este un produs care conține miere de albine pentru a fi îndulcit, și nu zahăr – aport de sănătate în viața clientului
– consumând produsul nostru, sprijini economia locală, dar și cea romanească.
– este un produs fabricat în Romania și ingredientele sunt cerificate BIO

Cea mai mare satisfacție vine atunci când primești feedback de la client. Sunt clienți care îți mulțumesc pentru ceea ce faci, sunt clienți care îți spun că ai adus un produs 100% natural în familiile lor și îți sunt recunoscători. Și cei mici apreciază produsul nostru. Avem 100% feedback-uri pozitive.

Nu am rămas la nivel local deoarece când am dezvoltat afacerea, principalul principiu a fost CALITATEA. Muncim mult pentru a oferi o calitate premium pe piața românească. Ar fi păcat să nu ne adresăm măcar întregii țări.

Timp și pentru viața personală? ,,Timpul pentru viața personală pot spune că de 4 ani nu există – afirma el. Am mulți prieteni care îmi spun că acest lucru e unul dintre marele riscuri pe care mi l-am asumat. In momentul în care mă dedic unui lucru, încerc să fac 100% din tot ceea ce îmi propun. Asta aduce și anumite consecințe. În viitorul apropiat (următorii 5 ani) îmi doresc să fiu cel mai mare producător de produse pe bază de cătină din întreaga Moldova. În următorii 10 ani îmi doresc ca brand-ul Orange Valley să devină un brand cunoscut în întreaga țară. Fabricăm un produs 100% natural de care românii trebuie să beneficieze. Sănătatea clientului nostru este prioritatea. Eu sper ca în 20 de ani să savurez un pahar de sirop de cătină în propriul lanț de magazine cu produse pe bază de cătină. Punctele de desfacere Orange Valley vor fi un concept unicat în România. Vor fi “cafenele” premium, elegante în care toți oamenii care pun accent pe calitatea vieții vor putea savura produse 100% naturale.Produsele consumate vor fi pe bază de cătină. Deja am în plan și anumite rețete dulci pe bază de cătină.Primul punct de desfacere îl vom avea aici,în Târgu Neamț. Este orașul sufletului meu și doresc ca toți locuitorii orașului să beneficieze de produse calitative la preț de producător…”

Pentru mai multe alte informații despre reusitele acestui tanar pasionat si plin de initiativa, cat si despre Orange Valley-ul mai sus descris, accesați site-ul orangevalley.ro sau pe Fabebook: OrangeValleyBio.

Marc Ciubotaru

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.