Țestoasele ninja – cel mai bun film pe anul 2014?

Ieri am văzut Țestoasele Ninja. Nu-mi mai aminteam mult din desene, ci doar din filmul din anii 90. Că au fost ceva mutanți, au nimerit la canal și au învățat karate. Aveam cât de cât un “background“. Însă filmul m-a dat pe spate. Am declarat c-a fost cel mai bun film pe anul ăsta. Dar nu pot pune pe primul loc un singur film. Pun și Gardienii Galaxiei la egalitate cu el.

Țestoasele Ninja a fost cu mult peste Transformers. Dintotdeauna, preferatul meu a fost Donatello. Nu știu de ce, însă mi-a plăcut mai mult de el. Probabil din cauza măștii mov pe care o avea (o are, că n-a murit săracul). Față de cum știam, aici nu a fost Leonardo șeful, ci Michelangelo. Întotdeauna i-am confundat pe ăștia. Leonardo e cel cu mască albastră și katane, Michelangelo cu mască roșie și nunchackuri.
Rafael e cu săbiile alea, Sai, iar Donatello, un simplu băț. O bâtă zveltă, japoneză.

Ei bine, aici cam Michelangelo a dat tonul, pe când Leonardo a fost cam șters. S-au făcut remarcați Raphael, The dude, Surferul și Rapperul, Donatello, MiniTehnicus, Băiatul Știe tot, TurtlePedia și Michelangelo, Sparge Oase, Frânge Lemne.

Splinter, maestrul șobolan a cam luat bătaie de la Shredder, nemernicul, șeful Clanului Picior. Parcă, din ce țin eu minte, și Shredder avea un șef…
Filmul a fost deosebit de antrenant. Nu m-a lăsat deloc să stau liniștit. N-a avut timpi morți, ca-n alte filme de gen, nici n-a fost o acțiune continuă să mori de emoție și nerespirare. Mi-au făcut poftă de pizza, deoarece Splinter le momea pe țestoase cu o pizza-minune, cu 99 de brânzeturi. De ce-i momea? Rămâne să vedeți și voi, în acest film fenomenal.

O veți revedea pe Megan Fox, parcă mai urâțică decât în Transformers, dar tot bunicică gagică a rămas. Veți auzi vocea lui Johnny Knoxville și vă veți distra de minune. Un film pentru toate vârstele.

Și ca niciodată, am descoperit și eu o eroare în acest film. Eu care nu prea am atenție la micile detalii. În 1999, pe când mica April îl filma pe tatăl ei în laborator, a filmat puțin și-n oglindă. Unde pe camera ei de mână scria mare Bluetooth. cu toate că Bluetoothul fusese inventat în 1998 în laboratoarele Ericsson, abia în anul 2010, JCV a produs primul model de camcorder cu tehnologia bluetooth, modelul GZ-HM550.

În rest, filmul este genial. Am avut cele mai bune locuri din sală. Într-un final, mă pot bucura de faptul că la IMAX am avut ultimul rând, chiar pe centru.
donatello-tmnt-2014-wallpaper-hd-1600x12001
Pentru pasionații de League of Legends, Donatello seamănă cu Jax, Splinter juri că e Twitch, iar Shredder în armură aduce a robot din Transporters, cu stil de luptă și arme ca ale lui Talon. Deși prima dată îmi semăna a Edward Scissorshands, fără a fi așa drăguț. That sounds super creepy and gay…
Pe această cale mulțumesc RoImage pentru invitație și vă recomand să vedeți și The Purge – Anarchy, care deja rulează în cinematografe. Este de mii de ori mai bun decât primul!

Comments

comments

9 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Habemus presidentum

Zice-se c-avem un nou președinte. Vreo 53% Iohannis (Johannis) și restul 47% Ponta. Asta fiind fără numărarea voturilor din străinătate...

7 minute de rețete cu ou

Sunt mare consumator de omlete, de ouă fierte sau orice fel de mâncare care se face cu ou. Tocmai de...

Pepsi renunță la aspartam!

Pepsi a anunțat în luna aprilie că renunţă la aspartam, îndulcitorul folosit în băuturile fără zahăr, iar luna aceasta a...

Close