The 100

Am început să urmăresc “The 100“. Având în vedere că s-au cam terminat filmările la seriale (sezonul 3 din Black Sails nici nu m-am uitat la el), am zis să văd ce seriale SF mai există. Continuum s-a terminat de filmat, dar i-am pierdut șirul. Și acum nu-mi prea vine să văd de unde n-am mai văzut, ca să-l termin pe tot. Sezonul 5 din Fringe zace și acum nedesfăcut.
Am terminat de urmărit “Rescue me” cu denis Leary. Un serial excelent, care m-a atras. Sezonul 4 a fost cam de umplutură, în rest acțiunea a curs fluid, frumos.

De vreo 2 zile am început să mă uit la “The 100“. Și exact la sfârșitul sezonului 1 când am zis că “mda, cam aici mă opresc cu el“, m-a făcut să mă uit în continuare, iar acum mi se pare din ce în ce mai interesant.
Nu știu cum să spun, însă-mi pare un fel de “Lost” – serial pe care l-am urmărit până au dat ăia de buncărul subteran. Acolo i-am pus capăt, iar toată lumea care-a văzut serialul mi-a spus că abia atunci începe acțiunea.

În “The 100” este vorba de oamenii care trăiesc pe-o stație internațională în spațiu, numită Arca. Terra a fost părăsită în urma unui război nuclear, iar toți supraviețuitorii au fugit pe stația asta internațională. Acolo însă, lucrurile nu erau chiar pe roze. Orice abatere de la legile dictate de un consiliu de oameni iluminați la trup și spirit, însemna moarte. Adică aruncarea în spațiu, fără ca măcar să-ți facă cineva cu mâna în timp ce implodezi în fața hubloului.

Până la urmă, pe-o navetă de salvare, se trimit pe pământ 100 (de aici și numele filmului) de tineri. Asta avea dublu rost. Unul, că pe Arcă resursele de oxigen erau pe ducă, deci 100 de oameni mai puțin îi ajutau, iar pe de altă parte, dacă cei 100 ajungeau cu bine pe pământ, să vadă dacă aerul e respirabil, dacă se poate trăi.

Ca să vezi, aerul e respirabil, apă limpede și rece de munte, un cerb cu 2 capete și… pământeni
, supraviețuitori ai războiului de acum 97 de ani. Și ăia trăiau bine-merci acolo, din vânat. Iar părțile mișto se termină aici, deoarece nimic nu este ce pare a fi.

Trădări, împușcături, dragoste, schimbări de situație, serialul are de toate. Acum sunt la sezonul 2, al treilea episod, iar lucrurile devin din ce în ce mai captivante.

Ca și “Rescue me“, nu recomand serialele celor care nu au timp de urmărit, deoarece sunt extrem de captivante, iar trebuirile importante sunt lăsat pentru “mai încolo“.
Fallen

Comments

comments

9 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Cum ar arăta lucrările de BAC ale vedetelor?

V-ați întrebat cum ar arăta lucrările de Bacalaureat ale vedetelor? Iată mai jos o listă cu 10 vedete și probabilele...

Căldură mare!

Băi nene, de la căldura asta au început să mi se topească şi creierii. Faza e că n-am deloc inspiraţie....

Vacă proastă

Zilele astea se tot vorbeşte de boi şi de vaci. Vorbind de "ăia" şi "alea", ştim cu toţii care. Şi ieri,...

Close