The Shield – un serial excelent

Azi vreau să vă povestesc despre “The Shield“, probabil unul dintre cele mai frumoase seriale polițiste. Povestea se învârte în jurul unei secții de poliție, numită Hambarul. Avem de-a face cu polițiști stradali, vreo 2-3 detectivi, precum și de “Echipa de Șoc”, formată din Vic Mackey, Shane Vendrell, Curtis Lemanski și Ronnie Gardocki. “Echipa de Șoc” este echipa care se ocupă de droguri și bandele din Los angeles.
Sunt polițiști duri, violenți și… murdari.

Murdari în sensul de corupți. Vic și Shane sunt întotdeauna implicați în ceva nasol. Lem era compasul moral al echipei, iar Ronnie de multe ori era prins în joc fără să vrea. Aceștia ascundeau droguri din capturi mari, pasându-le apoi unor altor bande, pentru distribuție și profit. Căpitanul Aceveda miroase că echipa e implicată în destule rahaturi, așa că-l include în echipă pe Terry Crowley, care avea de raportat orice ilegalitate din echipă direct acestuia.
Vic însă se prinde de figură și împreună cu credinciosul său lacheu, Shane, pun la cale uciderea lui Terry. Acesta moare împușcat de Vic, cu arma unui traficant de droguri, ucis în schimbul de focuri. Lem și Ronnie erau în altă parte a casei și nu au văzut ce s-a întâmplat.
De aici începe serialul. Căpitanul încerca să-l înfunde pe Vic, însă acesta se fofila de fiecare dată, cu ajutorul echipei, care, de multe ori nu știa ce măgării făcea acesta împreună cu Shane.

Este un serial excelent, de 89 de episoade, pe care vi-l recomand cu căldură.

the-shield

Comments

comments

No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Dinamo-Steaua, eternul derby

Azi pe Stadionul Național, cu începere de la ora 20.30 avem derby, Steaua-Dinamo. Asta cred că o știre orice microbist...

7 minute de rețete cu ou

Sunt mare consumator de omlete, de ouă fierte sau orice fel de mâncare care se face cu ou. Tocmai de...

Fugiți!

Vestul sălbatic. Căldură afară, ceva de nedescris. Tom stătea sprijinit de peretele barului. Înăuntru hărmălaie mare. Bob cânta la pian,...

Close