TO BE, OR NOT TO BE (A FI ORI A NU FI)!

Asa spune celebrul monolog Hamletian, asa-i si cu votul de incredere, de astazi, pe care Parlamentul Romaniei poate sau nu, sa-l acorde noului Guvern (al treilea!) al PSD-ului! Dar indiferent ce-o fi, un lucru este cert: sefii din tabara celor de la putere, o tot tin intr-un permanent scandal de peste un an de zile si ca, evident, pe “acolo si-a cam bagat dracul codita”, cum spunem noi, romanii!

Specialistii in antropologie afirma documentat ca, principal in dezvoltarea speciei umane a fost (si este) abilitatea de a construi structuri sociale organizate, capabile sa asigure, prin interactiunea indivizilor, supravietuirea in mediile cele mai ostile. Ceea ce, sa recunoastem ca la PSD nu exista asa ceva, adica aceasta abilitate! Altfel nu se explica desele schimbari de Premieri si Guverne propuse, culmea (!) chiar de dumnealor. Situatia-i atat de ridicola pentru ei (si alarmanta pentru noi) cu cat insusi dl. Mihai Tudose, ex premierul, declara “Eu am spus-o colegilor foarte clar, prima zi la Palatul Victoria este prima din ultimele”!

Si asa s-a si intamplat! Acum, adica astazi, mai marii partidului, vin in fata “alesilor neamului” cu o cuprinzatoare lista de propuneri, care mai de care mai curioase, mai exclamative si chiar penibile! Au fost propusi (cu unele exceptii) in locuri-cheie, din cate s-aa dat publicitatii, oameni total in afara problemelor, fara pregatire de specialitate, cu studii indoielnice dar, in schimb, “oameni de baza, de-ai nostri, de nadejde” devotati… Teleormanului, zic eu si oricine altul, care-si da seama de situatia actuala!

Numele ministrilor propusi pentru Guvernul Dancila au fost decise vineri, în sedinta CEx al PSD-ului cat si dupa întâlnirea dintre liderii PSD si ALDE. O noutate este ca în cabinetul condus de Viorica Vasilica Dancila vor fi patru posturi de vicepremier. Se spune ca doamna V. Dancila ar fi o persoana religioasa. Si aceasta afirmatie ma duce spre o intrebare: Oare ce spune BOR ca face Viorica in Romania?!

In afara de a se inchina unui Dragnea sau, eventual, ceva …excursii in Rusia?! Ce-i drept mai vorbeste si o engleza im-perfecta! Singura veste oarecum ceva mai buna, daca ar fi sa cautam totusi una (pe langa marele ex stab in agricultura comunista Daea, cu …oaia!), ar fi prezenta lui Teodorovici la Finante. Sa spunem asta, in conditiile date, adica intr- un guvern facut de Dragnea, pentru Dragnea, cu-ai lui Dragnea, nu prea existau alte variante mai bune!

Tot ca o noutate (0are pana cand?!) este si prezenta in Executiv a 8 doamne! Cine-s si cat sunt de pregatite si bine venite pentru portofoliile oferite, ne vom lamuri cu totii in eventualitatea (aproape sigura in lipsa unei Opozitii mai de Doamne ajuta) acordarii votului de incredere. Ce o mai fi, vom vedea. Totusi o mai zic si pe asta: vai, saraca tara mea! To be or not to be!

Maarc Ciubotaru

Comments

comments

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Cum aleg camerele de supraveghere?

În aceste vremuri de insecuritate, când infaţionalitatea creşte, în ciuda eforturilor oamenilor legii, e de la sine înţeles că fiecare...

SUICIDUL N-ARE LEAC?!….

Este bine stiut faptul ca sinuciderea sau suicidul (în latina suicidium, de la sui caedere, „a se omorî”) este de...

Vând voucher BestKids!

Am câștigat locul 1 la Bestkids, în cadrul campaniei Blog Friday 2013. Dețin un voucher de 700 lei pentru cumpărăturile...

Close