“Toate femeile sunt proaste!”

Mi-l aduc aminte pe unchiul George destul de bine. Înalt, deșirat și slăbuț, mergea țanțoș ca un cocoș. Purta baston încă din tinerețe, dar nu pentru că avea nevoie neapărat de el, ci doar așa de pamplezir. Era considerat la vremea aceea un dandy, ceea ce spunem noi acum, un hipster. Nu era deloc băiat rău, însă avea o meteahnă deloc atrăgătoare: fuma trei pachete de Carpați pe zi.
Nesănătosul lui obicei nu se pupa defel cu felul lui de-a fi și de-a se purta. Era îngrijit tot timpul, nu l-am văzut niciodată cu vreo haină murdară sau necălcată.
Însă nici cu vreo femeie nu l-am văzut. Inițial credeam că-i pe invers, însă am aflat că fusese însurat de 3 ori în tinerețe. L-am întrebat într-o zi:
– Unchiule, de ce te-ai despărțit de nevestele tale?
– Eh, ascultă de la mine… Toate femeile-s proaste!

Mai auzeam eu de vorba “femeile-s curve“, însă de proaste nu. Degeaba am încercat să-l fac să-mi destăinuie mai multe din înțelepciunea acestor cuvinte. Îmi zicea întotdeauna:
– Ai să vezi și tu când vei fi mare.

La sfaturi era bun. Îmi zicea să strâng bani pentru zile negre și să nu mă ating de țigări, că-s otravă curată. Îl înțelegeam după mustața și degetele galbene, că știa ce vorbește. Îmi mai spunea să învăț bine. Culmea, nu ca să devin profesor sau doctor, după cum era moda vremii, ci ca să devin avocat.
– În 3 căsnicii, avocații au știut să-mi ia și ultima lețcaie. Însă am rămas cu demnitatea mea. Proaste-s femeile, ascultă la mine!

Nu l-am crezut niciodată. Îmi era greu să cred că toate femeile să fie proaste. Femeile din neam nu au fost niciodată proaste. Nici la școală, nu aveam decât o colegă să nu învețe. Lua numai 3 și 4, mă mir cum a trecut aia clasele când nici nu știa bine să scrie. Apoi am înțeles că avea alte probleme, însă nu era vorba de prostie ci de faptul că provenea dintr-o familie dezbinată, unde mă-sa o bătea, ruptă de beată și biata fată dormea pe unde apuca. Genul ăsta de povește pe care le vezi azi la știrile de la ora 5, însă pe vremea aceea erau ascunse pe linie de partid.

Așadar, în privința asta nu eram de acord cu unchiul George. ziceam un “așa e” cu jumătate de gură și treceam peste subiect. Probabil că el știa mai bine. Tocmai de aceea n-a venit mai nicio femeie la înmormântarea lui. Chiar că proaste“, mi-am zis atunci, când au descoperit în televizor jumătate de kilogram de aur și vreo 100.000 de lei, nedeclarați la stat și nefăcând parte din niciun partaj.

Guest post: Cățelul Pământului.

Comments

comments

5 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.