Top 7 utilizari ale Granitului

Nimic nu se compara cu rezistenta, eleganta si versatilitatea granitului!

Gratie structurii si compozitiei unice, granitul este unul dintre cele mai extravagante materiale utilizate in constructii si amenajari interioare si exterioare. Indiferent ca vorbim de o casa sau de un sediu comercial, de un monument sau de o muzeu, granitul ofera posibilitati multiple de utilizare.

Granitul este o alege optima din multiple puncte de vedere: functional, estetic, versatil, raport excelent cost/beneficii.

Principalele calitati ale granitului:

  • Textura si culoare de durata
  • Rezistenta la intemperii si deteriorare
  • Rezistenta la pete, zgarieturi si caldura
  • Nu necesita o intretinere riguroasa

Iti prezentam mai jos top 7 utilizari ale Granitului in amenajari interioare si exterioare:

1.Pardoseli frumoase. Granitul lustruit este o piatra naturala uimitoare si este adesea folosit alaturi de marmura in placarea podelelor. In timp ce marmura are adesea un efect foarte pronuntat, granitul are de obicei un model mai subtil, facand ca cele doua pietre naturale sa fie complementare.

2. Placari exterioare. Granitul necioplit este foarte diferit de piatra fina, lucioasa, pe care o vezi adesea in interiorul cladirilor. In multe culturi, granitul gros, brut, este folosit ca blocuri sau placari pentru cladiri importante, cum ar fi primarii si cladiri religioase.

3. Blaturi de bucatarie si baie. Tehnologiile moderne ne permit sa taiem granitul in placi foarte subtiri, facandu-l o alegere ideala pentru blaturile de lucru. Granitul este impermeabil, rezistent la pete, rezistent la caldura, usor de curatat si greu de deteriorat, facandu-l o alegere foarte practica pentru bucatarie sau baie. Ca este, de asemenea, frumos este pur si simplu un bonus!

4. Scari interioare/exterioare. Utilizarea placilor mai mari de granit este o modalitate excelenta de a pastra si de a arata frumusetea pietrei. Granitul este foarte cautat pentru scarile exterioare si interioare pentru ca nu se uzeaza, pentru ca da un aer elegant si stilat si, bineinteles pentru ca nu necesita o intretinere riguroasa.

5. Alei si terase. Dalele din granit sunt ideale pentru utilizare in exterior, deoarece sunt foarte rezistente la intemperii. Multi oameni sunt surprinsi de numarul de nuante de granit disponibile pe piata. Placile din granit vin intr-o gama larga de nuante, de la rosu la verde, precum si de la gri deschis la negru inchis.

6. De la pietre funerare la temple, monumentele care sunt destinate sa reziste sute de ani si sunt adesea construite din granit. Inainte de existenta sculelor electrice, sculptarea granitului era laborioasa si consumatoare de timp, astfel ca montarea costa destul de mult. In prezent insa, costurile au scazut spectaculos, iar granitul este un material de constructie si amenajari foarte accesibil ca pret.

7. Ca piatra pretioasa. In timp ce multe tipuri de granit sunt destul de comune si se preteaza a fi folosite ca materiale de constructie, unele tipuri sunt foarte rare si uimitor de frumoase. Acestea pot fi folosite ca pietre pretioase si asezate in bijuterii. Un exemplu recent este descoperirea granitului K2 Azurite in Himalaya. Cu o nuanta de albastru uimitor, aceasta piatra rara este pretuita ca o piatra pretioasa.

Sursa informatii: VINCA Bacau – granit prelucrat / brut

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
De ce a ajuns Grecia în situația actuală?

Dacă vă întrebați unde a fost problema Greciei, citiți mai jos. Grecii, de 2000 de ani nu au produs NIMIC!...

Vreau să slăbesc! Și-mi trebuie adidasi ca să alerg!

Fraților, e musai să slăbesc. Am o ditamai burta. Și nu e faptul că arăt dizgrațios, e vorba că nu...

Cea mai importantă invenție

V-ați pus vreodată întrebarea asta? Care e cea mai importantă invenție? Eu știu deja care este. Zilele trecute (să tot...

Close