Tot ce trebuie să ştiţi despre masajele terapeutice

Masajele terapeutice oferă o mulțime de beneficii: îmbunătățirea flexibilității, creșterea sistemelor circulatorii și reducerea riscului de rănire. Beneficiile sunt într-adevăr multiple și pot fi aplicate o varietate de tehnici pentru a beneficia la maxim de masaj terapeutic.

Masajele terapeutice sunt perfecte pentru cei care suferă de o varietate de dureri şi afecţiuni. Dacă ați încercat alte masaje, dar nu ați avut rezultatele pe care le căutați, atunci un masaj terapeutic ar putea fi ceea ce aveţi nevoie. Durerile de spate pot provoca mult disconfort şi sunt o problemă reală, dar un mesaj terapeutic este benefic nu doar pentru durerile de spate ci poate ajuta cu o varietate de tipuri diferite de dureri cauzate de diverse leziuni sau accidentări.

Ce sunt masajele terapeutice?

Un masaj terapeutic este o formă de masaj folosită pentru a ajunge direct la sursa durerii și tratează o varietate de probleme care pot apărea în organism. Masajele terapeutice funcționează ajutând la alinierea diferitelor straturi ale țesutului nostru, cum ar fi tratarea ligamentelor şi tendoanelor de exemplu, ceea ce ajută la eradicarea durerii.

Este posibil să fi auzit că masajele terapeutice pot fi dureroase și poate aveţi această îngrijorare. Pe parcursul masajului pot exista momente în care veți experimenta un anumit disconfort, dar nu aveţi de ce să vă faceţi griji. Motivul pentru care se poate simți disconfort se datorează faptului că masajul este efectuat în zona afectată și presiunea aplicată este directă în această zonă.

De ce ar trebui să luați în considerare un masaj terapeutic?

Masajele în sine oferă o varietate de beneficii diferite, precum și ameliorarea durerii în zona afectată, masajele sunt capabile să scadă tensiunea arterială și frecvența cardiacă a pacienților. Deoarece aceste masaje se concentrează chiar până la țesutul profund, este o modalitate excelentă de a trata orice durere cronică care vă poate cauza durere sau disconfort. Un alt motiv comun pentru care se foloseşte masajul terapeutic este utilitatea sa în îmbunătățirea mobilității și a mișcării generale a unei persoane.

De ce ar trebui să alegeţi masaj terapeutic?

Masajele terapeutice ajută la recuperarea și dezvoltarea organismului și au ca scop prevenirea oricăror răni sau dureri care apar. Există o varietate de motive pentru a obține unul dintre masajele terapeutice iar mai jos regăsiţi câteva dintre acestea:

 

Flexibilitate sporită

Antrenamentul intens și frecvent poate determina musculatura să se strângă și să devină rigidă și dură. Masajele terapeutice îmbunătăţesc flexibilitatea mușchilor și pot preveni rigiditatea.

Creșterea relaxării

La fel ca și beneficiile fizice, există și beneficii mentale ale unui masaj terapeutic. Masajele terapeutice stimulează receptorii senzoriali care răspund la atingere, care la rândul lor vă relaxează corpul și endorfinele sunt eliberate ridicându-vă starea de spirit actuală.

Previne acumularea deșeurilor metabolice

Un masaj terapeutic este capabil să sporească eliminarea deșeurilor metabolice datorită fluxului sanguin crescut care se întâmplă în timpul unui masaj terapeutic. Acest lucru ajută drastic la timpul de recuperare.

Sporirea performanței

Datorită creșterii fluxului de oxigen în timpul masajelor terapeutice, acesta asigură că mușchii sunt feriți de orice tensiune care vă permite să vă recuperați mai repede.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.