Transformers. Age of extinction

De ieri a apărut în cinematografe ultimul Transformers. Marius, ajungând înaintea mea, s-a pus la coadă printre primii. Am fost în ultimul rând la 3-4 locuri de centru. În sfârșit pot declara că am văzut și eu un film la IMAX cum trebuia să-l văd. Perfect.

Și acum, despre film. A durat 2 ore și ceva, timp îndeajuns pentru 2 pungi de chipsuri, 2 sucuri, 4 pungi de M&M, o cutie de popcorn și alte 2 doze de suc. Și-ar mai încăput ceva, dar ce-i mult strică siluetei mele de hipopotam borțos.

Film frumos, cu efecte speciale, dar fără să-ți sară mult în ochi. Am observat chestia cu pricina la multe filme. Există efectele 3D, dar rar îți iese ceva din ecran să te sperie, să-ți taie capul o sabie, să sară vreo roată în mulțime. Și la Transformers la fel. Mă așteptam să mă feresc de niște gloanțe ca-n Matrix, însă n-a prea fost cazul.

Filmul a fost bun, însă nu strălucit. A fost mai mult o pistă de lansare pentru următorul, care se pare că va fi ceva ieșit din comun.

Din filmul propriu zis, spicuiesc ideile de bază. După 5 ani de la lupta planetară între autoboți și Decepticoni, armatele au pus mână de la mană și-au capturat sau ucist orice roboți, atât Decepticonii cei răi și violenți, cât și autoboții gingași și prietenoși. Însă, guvernul stratelor Unite (deh, cea mai bună armată din lume, bașca buricul pământului, că numai la ei se întâmplau toate luptele decisive ale planetei), era ajutat în lupta împotriva roboților, de alți roboți. Și ăștia extratereștrii. De-o formă nouă de roboți, parcă ar fi fost copiați după Terminator T-1000, din metal lichit, aceștia putând lua orice formă doreau.

Câțiva autoboți au reușit să se salveze, fugind în munți, conduși de neîndemânaticul Bumblebee, în timp de Optimus Prime era rănit grav, având înfățișarea unui camion care trecuse prin vreo două războaie.
E cumpărat pe-o brumă de bani de un inventator ratat, dar inimos. Acesta (Mark Wahlberg), reușește să-l pornească oe Optimus Prime, a cărui memorie se oprise când era atacat de oameni, cu intenția de-al ucide.

Omul îi explică faptul că roboții au fost nimiciți iar guvernul e-n spatele măcelului.
De aici începe lupta pentru dreptul la viață pașnică.
Îi vom revedea cu drag pe Bumblebee, Optimus Prime, un Metatron evoluat, dar care va fugi din luptă, ca un laș, precum și pe carismaticul Hound, un uriaș greoi cu suflet mare, dedicat cauzei Autoboților și apărător al omenirii.
hound

Filmul este plin de acțiune, atât lupte între roboți cât și lupte corp la corp între oameni. Un film care nu ar trebui să lipsească din vizionările nimănui. Mulțumim Ro Image pentru invitație și jucărea! Am un Optimus Prime de jucărie, complet transformabil!

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Ieftin si bun?

O exista așa ceva? Ieftin si bun e doar un mit? Orice produs sau serviciu se află între 3 puncte....

Berarul recidivist

Azi Spanacul a comis-o din nou. Berarul e recidivist! Vedeţi mai jos ce-a putut să facă într-o zi frumoasă de...

Creatura

Articol participant la Happy Weekend! Pe la ora 6 dimineața Gigel se trezi. Se obișnuise de la o vreme să...

Close